IeS Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Cześć, mam jeszcze jeden nurtujący problem. Od jakiegoś czasu prawe drzwi (str. pasażera) przestały opuszczać i domykać mi szybę. Przy otwartych drzwiach nie zapala się też światełko. Te drzwi są u mnie baaaardzo rzadko używane więc może coś zaśniedziało albo po prostu czujnik przestał działać? Pytanie tyko gdzie go znaleźć? Czy muszę ściągać boczek czy jest gdzies na zewnątrz? W E30 miałem go przy ściance grodziowej z przodu, teraz nie wiem gdzie szukać... Dzięki, pozdrawiam PS: jeśli zdublowałem wątek to sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Nie no z tapicerką to problemu nie ma bo takie spinki do tapicerki są za groszę w większości sklepów motoryzacyjnych. Wiem, bo sam łamałem takich z tuzin w mojej starej E30. Informuję, że problem w szybą znikł jak popryskałem zamek drzwi WD40. Szyba znowu zjeżdża jak powinna i pali się światełko (czujnik w E36 do 93 roku jest chyba jednak pod boczkiem drzwiowym, w późniejszych rocznikach już to zmienili). Dzięki, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jeżeli chodzi o wszelkie zaczepy, zapinki i podobne duperele w e36, to wszystko można dostać w salonie BMW i za rozsądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Dokladnie , gdy ktos kupi nowe spinki nie ma prawa nic trzeszczec iniaczej niz fabrycznie : )) I zdania swojego nie zmienie , chociazby dlatego ze mam to udowodnione poraz drugi ... Raz w E34 wszystko w srodku bylo wyciagane i wkladane na new spinkach , bylo tak jak fabrycznie . A teraz u siebie w E30 Kombiaku wyciagalem cala cala deske rozdzielcza i wszystkie panele ... Zlozylem wszystko na gratach z coupe i tak jak bylo cisza i spokoj : ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 A to dobre, psiknąłem WD40 w zamek drzwi (do środka) i szybka zaczęła się opuszczać i domykać hehe światełko też się świeci. Coś tam chyba tylko zaśniedziało :oops: Ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Hehe to nic tylko sie cieszyc , stare dobre wd40 zawsze daje rade :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 stare dobre wd40 zawsze daje rade Hehe, powinni za ten wynalazek nobla dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 A to dobre, psiknąłem WD40 w zamek drzwi (do środka) i szybka zaczęła się opuszczać i domykać hehe światełko też się świeci. Coś tam chyba tylko zaśniedziało :oops: Ufff... miałem podobnie.wykręciłem czyjnik,ten na karoserii przy mocowaniu drzwi,ipopsikałem WD i też gra :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ctsah Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 sluchajcie a moze powie mi ktos co zrobic aby szyby sie opuszczaly w jednym ciagu tz.musze klikac w przycisk co chwila bo mi tylko o ok 1cm schodzi i tak samo sie podnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi