Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Mechanizm domykania szyb w E36 coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam jeszcze jeden nurtujący problem. Od jakiegoś czasu prawe drzwi (str. pasażera) przestały opuszczać i domykać mi szybę. Przy otwartych drzwiach nie zapala się też światełko. Te drzwi są u mnie baaaardzo rzadko używane więc może coś zaśniedziało albo po prostu czujnik przestał działać? Pytanie tyko gdzie go znaleźć? Czy muszę ściągać boczek czy jest gdzies na zewnątrz? W E30 miałem go przy ściance grodziowej z przodu, teraz nie wiem gdzie szukać...

Dzięki, pozdrawiam

PS: jeśli zdublowałem wątek to sorki

Nie no z tapicerką to problemu nie ma bo takie spinki do tapicerki są za groszę w większości sklepów motoryzacyjnych. Wiem, bo sam łamałem takich z tuzin w mojej starej E30. Informuję, że problem w szybą znikł jak popryskałem zamek drzwi WD40. Szyba znowu zjeżdża jak powinna i pali się światełko (czujnik w E36 do 93 roku jest chyba jednak pod boczkiem drzwiowym, w późniejszych rocznikach już to zmienili).

Dzięki, pozdr.

Dokladnie , gdy ktos kupi nowe spinki nie ma prawa nic trzeszczec iniaczej niz fabrycznie : ))

I zdania swojego nie zmienie , chociazby dlatego ze mam to udowodnione poraz drugi ...

Raz w E34 wszystko w srodku bylo wyciagane i wkladane na new spinkach , bylo tak jak fabrycznie . A teraz u siebie w E30 Kombiaku wyciagalem cala cala deske rozdzielcza i wszystkie panele ... Zlozylem wszystko na gratach z coupe i tak jak bylo cisza i spokoj : ]

• 4 tygodnie później...
A to dobre, psiknąłem WD40 w zamek drzwi (do środka) i szybka zaczęła się opuszczać i domykać hehe światełko też się świeci. Coś tam chyba tylko zaśniedziało :oops: Ufff...

miałem podobnie.wykręciłem czyjnik,ten na karoserii przy mocowaniu drzwi,ipopsikałem WD i też gra :mrgreen: