przemo_wrc Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Witam... męczy mnie pytanie... czy instalacje sekwencyjna z silnika 2.0 24V 150 PS da sie bez problemu przełozyc do silnika 2.5 24V.... czy reduktor itpo bedzie pasoac... i czy instalacja wydoli przy wikszej pojemnośći silnika.. z góry dzięki za pomoc [ Dodano: 4 Marzec 09, 11:14 ] Spotkałem sie też z opnia ze silnik który ma przejechane 300000km i nie widział na oczy gazu... ze lepeij w nim nie montowac gazu.. bo coś tam ze zmiana zasilania itp.... prawda to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Napisz może do Danicha,spisz sobie jakieś dane z reduktora i może jakie są wtryski,on powinien wiedzieć co jest do jakiej mocy. Co do 300tyś.km i gazu może chodzi o wypalone gniazda zaworowe,żeby nie było strzałów,chociaż znam sporo takich autek które jeżdżą doskonale na gazi mimo przebiegów rzędu 500tyż.km lub więcej. Mojego ojca transit zrobił 800tyś.i gdyby nie brak oleju w silniku to pewnie jeździłby dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 NO dkładnie . moje 2.0 miało 301000 tys i jezzdiła bez zadnego sprzału... ale chodziło mi o to ze jeśli silnik jeżdził 300000 km na PB to czy nie zorbi mu krzywdy gaz.. ale to chyba tez jakies bzdury pisza.. ok jak wyciagne wzysko to sie do niego odezwe dzieki za pomoc. pozdrooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Tak jak kolega mówi, skontaktuj się z Danichem - spec od gazu i instalacji powie Ci wszystko. Ogólnie zależy wszystko od instalki i z jakich elementów się składa, zeby stwierdzić do jakich mocy może wytrzymać. Ja mam np. chyba do 200 KM z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Dziziaj wszystko spisze bo musze na warsztatt do niej jechać i zapytam dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi