sopelllo Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Wczesniej zalany był 5w 50 mobil 1 przy 187 tys. Wymienić na ten sam ? Co ile się powinno wymieniać ? Oilserwice sie nie świeci ale myśle że już pora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałs Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 ja bym juz wlał 10w40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopelllo Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 mobil 10w 40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Wczesniej zalany był 5w 50 mobil 1 przy 187 tys.Wymienić na ten sam ? Co ile się powinno wymieniać ? Oilserwice sie nie świeci ale myśle że już pora ? Moim skromnym zdaniem jeśli silnik nie bierze oleju i niema w nim wycieków to nalezy pozostac przy tym jaki jest aktualnie.Sopello w twoim przypadku pełen syntetyk , który jakby nie patrzył jest półke wyzej od półsyntetyku.Na niego jeszcze przyjdzie czas :wink: Wymieniac nalezy co 10 tys.Diody sygnalizują czas wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel 316 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 syntetyk lób polsynetyk i nic innego :!: ja do mojej Bumy daje Schela i jest dobrze :mrgreen: ostatno mój złoty mechanik happy_bmw poradził mi co by zmieniać olej co 10 tyś. bo może potem z silnika wydobywac się dźwięk ala klekot (co częso słychać w Buńkach jak na światłach stoją) dodam, że mój mechanik robił 10 lat w fabrycznym serwisie BME w Monachium <bmw> więc jeśli chodzi o moją Bume wierze w karzde jego słowo <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 mobil 1 super s półsyntetyk dedykowany przez producenta oleju do tego wlasnie silnika w ilosci 4 litry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo 520 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Tak jak kolega napisał, lać co producent nakazał. Zwiększenie lepkości oleju pogarsza właściwości smarne a to skraca życie silnika. Jak zaczyna cieknąć to znaczy że trzeba uszczelnić a nie że trzeba lać bardziej "gęsty" olej. Chyba, że myślisz o sprzedży :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMECEKe36coupe Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Jezeli silnik nie bierze oleju to absolutnie lałbum dalej pelen syntetyk. Silniki BMW są przystosowane do pracy z najwyższej jakości olejem , chyba że mają monstrualne przebiegi albo są mocno skatowane i olej się z nich leje jak z kranu. bmw316i-napisał że jest to olej polecany przez producenta oleju - no właśnie , przez producenta a nie BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 jeżeli nie wiesz, co wcześniej było lane, albo wiesz, że jakiś geniusz wlał mineralny, to półsyntetyk - jeśli masz pewność, że wcześniej był syntetyk, to lej śmiało syntetyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 nie schodź w dół z klasy oleju jeżeli nie masz takiej konieczności to bez sensu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bawarjan M5 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam! sprawdzilem w autodata 3,18 twoj silnik wiec podane jest tak zimny klimat 5w30 potem zroznicowany klimat 10w40 nastepnie goracy klimat 15w40 a alternatywnie na zroznicowane klimaty 10w60 synthetic moj brat ciagle smiga na Mobil super S 10w40 i chodzi bez zazutow a oleju wchodzi 4 litry do twojego silniola.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi