szafarzszafarz Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam Mam mały problem a mianowicie przez zimę w progu wygniła mi mała dziurka mała nie mała o średnicy około 1-2 cm (to nie taka mała chyba), mam w domu warsztat kompresor pistolet i takie tam i chciałbym sam sobie jakoś ten próg wymalowac i naprawic tylko nie mam pojecia jak to sie robi jką farbe sie kupuje czy te stare progi trzeba jakoś papierem trzec poprostu nie wiele wiem i chciałbym prosic o pomoc kogos kto sie orientuje jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 W którym miejscu Ci ta dziurka wyskoczyła? Potrzebujesz szlifierkę kątową,trochę blachy(0.6-0.7mm) migomat,trochę narzędzi,szpachlę,podkład,farbę,ewentualnie baranek. Jaki kolor auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarzszafarz Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 zrobie kilka zdjęć i dodam to będzie wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarzszafarz Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Nareszcie miałem chwilke czasu i zrobiłem fotki tego progu oto one: Doradźcie jak to naprawić i jaką farbą to pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adax997 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 moim zdaniem bym zeszlifował do białego a dziure zaspawał i polał na 24h ,,kortaniną'' dla pewnosci że rdza niewyjdzie i pózniej zlał woda poczekał aż wyschnie i pozniej barankiem walnoł bmw_beer :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 pózniej zlał woda poczekał aż wyschnie i pozniej barankiem walnoł tak,tak a przed barankiem solą posypał :wink: Jak już ma coś robić z kortaninem,to nie polewać wodą,tylko szczotką drucianą wyczyścić po wyschnięciu. Najlepsze zabezpieczenie antykorozyjne to "minia" czyli "unikor". Po tym można nałożyć baranka. Niestety z lewej strony masz dziurę,którą trzeba zaspawać,z prawej jak zaczniesz szlifować to zobaczysz czy dziurka wyskoczy. Co do malowania to nie wiem czy masz warunki do tego. Tak jak kolega adax997 napisał najszybciej byłoby barankiem to przykryć,ale on jest czarny lub biały(zależy jaki wybierzesz),a po jakimś czasie płowieje. Są dostępne baranki w sprayu,z bardzo delikatną strukturą,więc możesz takim spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi