el_banano Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 czy ktos jest w stanie mi powiedzieć co to ku <bmw> <bmw> <bmw> jest ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Odrzutowiec 8) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 hehehe możliwe z tego co widze to ACS i na sytych walcach ale mi chodzi o model itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 hehehe możliwe z tego co widze to ACS i na sytych walcach ale mi chodzi o model itp.... nowe 3 w coupe... fajna szerokopasmówka na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 fajna szerokopasmówka na dachu do odbioru cyra+ :lol: Piekna trojeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 To artykuł o nim zaczerpnięty z necika : Niemiecka firma AC Schnitzer, postanowił walczyć ze stereotypami. Do sprzedaży wprowadził model GP3.10 wyposażony w - uwaga - instalację gazową. Na szczęście już na pierwszy rzut oka widać, że auto nie ma nic wspólnego z BMW 316i E30 z naklejkami M3 z butlą LPG w środku.Pod maską GP3.10 pracuje bowiem dziesięciocylindrowy silnik o pojemności pięciu litrów, znany z takich modeli jak M5 czy M6. Fabrycznie motor osiąga 507 KM, ale po delikatnych zmianach w układzie wydechowym i po zabawach z oprogramowaniem, udało się z niego wycisnąć 552 KM (przy 8000 obrotów) bez dokładania turbiny. Maksymalny moment obrotowy wynosi 540 Nm.Auto zasilane gazem jest nie tylko oszczędniejsze, ale również bardziej ekologiczne, a przede wszystkim mocne. By rozpędzić się do 100 km/h wystarczy 4,5 sekundy, a do 200 zaledwie 13,9 sekundy. Prędkość maksymalna to 320 km/h. Aby utrzymać to monstrum na drodze AC Schnitzer wprowadził oczywiście szereg modyfikacji do zawieszenia, opon i układu hamulcowego BMW serii-3, bowiem takie auto, a nie jego sportowa wersja M, posłużyło jako baza dla GP3.10.Najbardziej dyskusyjny jednak jest nie sposób zasilania auta, ale zmiany stylistyczne. O ile tylna część nadwozia, wyposażona w centralnie umieszczoną końcówkę układu wydechowego, nie budzi większych zastrzeżeń, to kształt aluminiowych felg i przedniego zderzaka już owszem. Mieszane uczucia może też budzić wystrój wnętrza GP3.10, choć mi szczerze mówiąc zamontowane tutaj fotele przypadły do gustu. Auto niemal na 100 procent nie trafi nigdy do sprzedaży, tym bardziej, że jego cena szacowana jest na 200 000 euro. Ale być może niektóre z zastosowanych tutaj elementów pojawią się w przerabianych przez AC Schnitzer autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 jak dla mnie to lekka paskuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 ciekawe jaki musi mieć reduktor moze ma BLOS'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Mi się osobiście bardzo podoba to autko <bmw> Może tylko wolał bym inny kolor np. czarny <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 jak dla mnie to lekka paskuda... Ale ludzie z ACS się nie martwią bo pewnie jak byś strzelił rundkę to przestał by Ci przeszkadzać wygląd zewnętrzny , przy 550kucykach można wiele zapomnieć , he he ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 jak dla mnie to lekka paskuda... Ale ludzie z ACS się nie martwią bo pewnie jak byś strzelił rundkę to przestał by Ci przeszkadzać wygląd zewnętrzny , przy 550kucykach można wiele zapomnieć , he he ... Dokładnie, tyle koników a do tego jaki piękny moment Wsiadasz i już nie chcesz wysiadać (no chyba że gazoline zatankować ) Ciekawe czy podali te dane na spalaniu benzyny czy gazu ? Pewnie benzyny <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 jak dla mnie to lekka paskuda... Ale ludzie z ACS się nie martwią bo pewnie jak byś strzelił rundkę to przestał by Ci przeszkadzać wygląd zewnętrzny , przy 550kucykach można wiele zapomnieć , he he ... fabrycznie 507bhp... myślę, że te 45 to już by mi zwisały; a na pewno wolałbym wygląd fabryczny(oczywiście w innym kolorze)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 korni8808 no ale te 45 kucy jest właśnie od ACS czyli to nie kuce a ogiery hehe mi by wystarczyło tak na prawdę ich nawet 300 już było by zajefajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 jego cena szacowana jest na 200 000 euro. Za ta kase wolalbym kupic 2 x po funkielnowce M5 (95 tys.euro za sztuke). Mialbym przynajmniej niezla bryczke dla siebie i zonki ....no i jeszcze zostaloby 10 tys.euro na wache,dodatkowy wypas lub na jakies "drobne wydatki" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Tomek v8, też bym tak zrobił (tylko M3) ale takiego cacka to raczej nie spotka się na drogach a jak już się spotka to jako auto pokazowe albo u Szejka jakiegoś więc taką landrynka pośmigać też fajna sprawa... no ale za taką kasę hmmm raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 http://www.autokrata.pl/ogien/2475/trojka_na_gaz/ artykuł o tym wklejałem ...........30 Listopada 07 tak ze trochę czasu minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja też dawno o tym czytałem w Auto Świecie, ale jakoś temat wrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRzAn Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 AC Schnitzer dobry tuner jak nie przesadza lepiej zrobią jak zostaną przy lekkich modyfikacjach bez specjalnych udziwnien. Jak mozna BMW zagazowac?? Nie pojęte dla mnie szkoda autka. Na "Gazie to się kartofle gotuje a nie jeździ" jak to kiedys pewna mądra osoba stwierdziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Tu chodzi o trend "paliw alternatywnych". teraz każdy producent wypuszcza auta w serii na gaz CNG,LPG lub auta z napędem hybrydowym. Czas taniej ropy (benzyny) powoli mija i trzeba szukać źródeł zastępczych. Ja nie pogardziłbym autem na gaz które ma 550KM i do tego to BMW wręcz chętnie bym przyjął taki prezent od kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRzAn Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Może i racja jeżeli będą produkować motory zdolne do spalania gazu i nie bedzie im to szkodzić. Jeżeli auto na gaz będzie pokonywać na jednym motorze ok. 400 tyś km tak jak to jest na benzynie to sie zgadzam jak najbardziej. Bo jak dotąd co widze auto z gazem to im dłużej na gazie pomyka tym gorzej aż je trafi w koncu i czasami niestety nawet przed 400 ts.Wiem ze nie wytrzymuja bo obecnie na gaz przerabia sie benzyniaki starszej generacji. Dlatego uwazam to za dobre rozwiazanie ale tylko gdy silniki beda na to przygotowane odpowiednio - dedykowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Myślę, że właśnie BMW tak robi. Silnik jest od początku do końca do tego przystosowany. Gaz wiadomo niszczy auto (większa temperatura spalania - niby powinno być lepiej [osiągi] ale w rzeczywistości jest o wiele inaczej...). Trzeba jeszcze dać konstruktorom trochę czasu, by to wszystko było zgrana z sobą w 100% (motor + silnik = bezawaryjność i zero spadku mocy). Tylko kto wtedy będzie miał kasę na takie silniki (wiadomo będą nowe i drogie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRzAn Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Wszystko sie wyrówna niestety jak paliwo - LPG bedzie tansze to silniki drozsze do nich. Czyli zawsze beda ludzi kroic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Trzeba czekać na wersje motoru napędzanego wodą, ale pewnie i wtedy ona skoczy w górę oczywiście niegazowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa99 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 swietna maszyna tylko tyle nic wiecej :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 świetny ma tył i moim zdaniem naprawdę dobra felga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi