adax997 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 witam wszystkich i prosze o pomoc bo mam e30 i wsadziłem do niego silnik 2.5 24v na podwójnym vanosie 8) i mam problem z serwem bo orginalne sie nie miesci i mam pytyanko czy serwo z innej bedzie pasowało i czy chamulce będe musiał zmienac na mocniejsze ;0 dzieki wszystkim z gróry pozdrawiam adax bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam...... Jaki byl wczesniej silnik w E30???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adax997 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 witam wczesniej był silnik 2.0 8) starego typu m20 :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Oryginalne się nie zmieści, musisz znaleźć o IXa lub z piątki V8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adax997 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 aha dzięki bardzo <bmw_2> bo juz prawde muwiac niemoge sie doczekac kiedy wyjade bmką na ulice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam..... Co do hamulcow seryjnie byl silnik 2,0 136KM i zmieniles go na 2,5 24V ktory ma 193KM doradzal bym zmiane hamowlcow seryjne moga nie podolac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adax997 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 dzieki wielkie bo ja ten silniczek nawed mam przygotowany pod turbo bo może kiedys założe 8) a narazie musze sie cieszyc tym co mam <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Co do hamulcow seryjnie byl silnik 2,0 136KM Które <bmw> 2l miało 136kM :?: Pokaż mi choć jedno takie seryjne :?: :idea: Co do reszty zgadzam się z Tobą że seryjne mogą nie podołać :!: ja ten silniczek nawed mam przygotowany pod turbo To jak go przygotowałeś bo nie bardzo rozumiem. Przygotowany w sensie że jest, czy przygotowany w sensie ze zakuty, jakoś wzmocniony, czy chociaż wyremontowany :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adax997 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 silnik został odpręzony czyli wzmocniony :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 silnik został odpręzony czyli wzmocniony Jedno nie ma z drugim nic wspolnego :? przy turbinie musi byc silnik odprężony , jesli teraz go odprężyłes i jezdzisz tak to dla mnie to kompletny bezsens A Sowa się pytał czy przynajamniej doprowadziłes go do stanu serii czyli pouszczelniałes sprawdziłes głowice itp itd ...................... zakuwanie to jeszcze inna bajka ale tego to raczej na 100% nie robiłes skoro piszesz ze "odpreżyłes silnik = został wzmocniony" A moc M20B20 to było raczej 129KM :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Co do hamulcow seryjnie byl silnik 2,0 136KM Które <bmw> 2l miało 136kM :?: Pokaż mi choć jedno takie seryjne :?: :idea: Co do reszty zgadzam się z Tobą że seryjne mogą nie podołać :!: ja ten silniczek nawed mam przygotowany pod turbo To jak go przygotowałeś bo nie bardzo rozumiem. Przygotowany w sensie że jest, czy przygotowany w sensie ze zakuty, jakoś wzmocniony, czy chociaż wyremontowany :?: Przepraszam moj blad :oops: serynie bylo: E30 320i (kat) 1987-1991 MAN 5 ZI-R6 129KM przy 6000 odr/min 164NM przy 4300 obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 :shock: ale tu historie powstają. Odprężenie silnika go wzmacnia,no,no. adaho 136 PS to mam moje mondeo 2.0. Tak jak koledzy piszą M20B20 to 129kuca. Ale: "mylić się jest rzeczą ludzką,powiedział jeż schodząc ze szczotki ryżowej" - tak mawiał dyrektor w mojej szkole średniej,który uczył mnie "mechaniki technicznej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi