Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

UWAGA NA TO CUDEŃKO? e34 turing, super stan:)

Predator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio bylem z moim kolegą obejrzeć autko, według zapewnień sprzedającego miało ono być w dobrym stanie z paroma drobnymi ryskami na lakierze ( zdiecia w ogłoszeniu wyglądały zachęcająco ). Po przyjeździe spotkało nas pierwsze rozczarowanie ponieważ autko pojechało do elektryka z powodu braku prądu w el. szybach. Oczywiście auto stało w komisie z ta drobna różnica ze podobno jej właścicielem przez ostatnie 2 lata był właściciel tegoż komisu. W czasie oczekiwania na auto przesłuchaliśmy :lol: pracownika komisu. Z rozmowy wynikło ze auto maja od miesiąca, auto zarejestrowane na jakiegoś poznaniaka który był jego 4 albo 5 właścicielem ( sprowadzone w 2004r ). W końcu mogliśmy obejrzeć auto ( szkoda ze przyjechało jak już na dworze było ciemno ) Oględziny zacząłem od przedniej maski ( podobno bmw było bezwypadkowa ), Miernik grubości lakieru zaczął reagować dopiero na prawych tylnych drzwiach tzn. zaczął się przyklejać bo do tego miejsca to ze dwie betoniarki szpachli położyli, tylni prawy błotnik był nawet niezły mimo ze pokrywały go co najmniej dwie warstwy lakieru. Dalej klapa chyba cala ze szpachli no i kolejny tylni błotnik który wyglądał jak by im papieru ściernego zabrakło i do wyrównania szpachli używali dłuta, grubość jego była tak znaczna ze miernik znalazł się na ziemi i na tym zakończyłem marnowanie mojego czasu jeżeli chodzi o blacharkę. Następne pytanie to Co działa w środku no i odpowiedz sprzedającego ze nie ma elektryki tzn nic nie działa, na liczniku choinka i takie tam drobne braki :mrgreen: dodał jeszcze ze trzeba troszkę podłubać i będzie malina. Kolejna usterka to zapadnięty szyber ( w ty wypadku 2 częściowy ), zapytałem czemu to tak wpadło no i odpowiedz jak by to było coś oczywistego i standardowego a mianowicie urwała się linka i trzeba zrobić. Ostrzegam wszystkich przed tym autem ponieważ to kupa złomu mimo ze na zdjęciach wygląda bardzo ładnie. A to link do strony http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6588427 Rada dla wszystkich na przyszłość NIE Kupujcie aut od poznaniaków bo to bajkopisarze są i nie chodzi mi wcale o to jedno auto.

Miernik grubości lakieru zaczął reagować dopiero na prawych tylnych drzwiach tzn. zaczął się przyklejać bo do tego miejsca to ze dwie betoniarki szpachli położyli,

to bylo pewnie takie specjalne zabezpieczenie antykorozyjne :lol:

Nie ma to jak kupno auta od "rzetelnego"handlarza.....

Mysle Predator,ze chyba troche sie jednak na goscia uwziales..... :D:D:D

Po tym poscie przypomnial mi sie moj koles,ktory kupil mietka 124 wlasnie od takiego handlarza,ktory byl w podobnym stanie technicznym jak ta E34.

Kolo napalil sie na ladne fele i kremowa skore.

Handlarz tak mu nasciemnial,ze koles w przeciwienstwie do Was lyknal to auto.

....i to za jakas niebianska sume.

Po miesiacu sprzedal go jakiemus amatorowi kremowej skory za polowe ceny i to jeszcze z popsutym sprzeglem...

Ja wiem czy się uwziąłem? Po prostu wk... mnie trochę tym bzdeceniem jakie to auto z...ste jest, rozumiesz ze ta pala trzymała się do końca swojej wersji co do stanu tego trupa ( ograniczył się do stwierdzenia ze coś tam trzeba podłubać ). Proponuje wrzucać tu linki do wszystkich temu podobnych szrotów żeby takich min było jak najmniej bo następnym razem jak pojadę taki kawal drogi to mogę nie wytrzymać i takiej łajzie kolana .... i będą niepotrzebne problemy.

A może jakiś dział w całości poświęcony takim parcha ? Zawsze ktoś szuka nowego auta wiec temat nie był by tak ,,martwy" jak np. obejrzyj mi auto albo skradziono BMW. Może jakiś moderator się wypowie? Co do wklejania zdjęć to uważam ze nie ma sensu ponieważ i tak trzeba zaklejać tablice rej. a bez tego wiele aut wygląda podobnie i mogło by to kogoś wprowadzić w błąd. <bmw_1>

Gość Mordulec

No w sumie mozna załozyc taki dział na forum np "UWAGA ZWŁOKI" albo cos podobnego :P

Co do zdjec to raczej byłoby to wskazane bo sam link zaraz przestanie byc

aktywny , jednak tablice warto "zamalować" np do połowy zeby było widac np "DW ....."

No i oczywiscie wrzucane by były "kompleksowo" opisane zwłoki tak jak to zrobił

Predator na zasadzie (byłem , zobaczyłem , nie kupiłem) zeby ten temat nie slużył

jako pole to jakichs porachunków miedzy "nielubiącymi się" osobami itd itp :drunk:

Jeśli chodzi o auto to nie jesteś pierwszą osobą która pisze negatywną opinię o tym aucie/sprzedawcy. Gdzieś na innym forum widziałem podobną opinię (ale nie mogę tego znaleźć).

No w sumie mozna załozyc taki dział na forum np "UWAGA ZWŁOKI" albo cos podobnego :P

Myślę że to mogło by zawisnąć w dziale "giełda", na podobnej zasadzie "obejrzyj mi auto".

aktywny ,

Print screen z ogłoszenia wystarczy, to na pewno nie wygaśnie :twisted:

jednak tablice warto "zamalować" np do połowy zeby było widac np "DW ....."

Tego w ogóle nie rozumie :?: :| Skoro właściciel jest nie uczciwy, to dlaczego kryć jego auto :?: On upublicznia tablice, a my wydajemy opinię na temat auta i wierzytelności jego właściciela :wink: Skoro jest nie uczciwy to chyba nie ma obaw :idea:

co do aut z poznania to Potwierdzam! To są prawdziwi RZEŹBIARZE! Oglądałem pare aut z poznania i każde ale to każde czy za 15 tyś czy za 50 tyś miało centymetr szpachli na masce tak ze spryskiwacze same wyskakiwały, a drzwi to trzeba było domykać we dwójke bo ważyły parenaście kilo więcej niz powinny. Co do klimy i gazu sekwencyjnego to właśnie tez często trzeba było Podłubać! Jedżcie do Poznańskiego komisu tam KAŻDE auto faluje! <bmw_4> A co do handlarzy to większość aut biorą z poznania przynajmniej tych ktorych miałem okazje poznać :roll: <bmw_3>

aktywny , jednak tablice warto "zamalować" np do połowy zeby było widac np "DW ....."

No i oczywiscie wrzucane by były "kompleksowo" opisane zwłoki tak jak to zrobił

Predator na zasadzie (byłem , zobaczyłem , nie kupiłem) zeby ten temat nie slużył

jako pole to jakichs porachunków miedzy "nielubiącymi się" osobami itd itp :drunk:

O, to akurat uwazam za bardzo dobry pomysl!! uklon_bmw

Spoko pomysł. A co do tego E34 co Predator opisał to ja bym się tak nie bulwersował,raczej spytałbym gościa wcześniej o każdą rzecz zanim wyjade do niego. Zacznijmy od tego,że w opisie jest PEŁNA elektryka,a auto ma tylko 2el.szyby co widać na zdjęciach,szyba tylnej klapy ma do wymiany siłowniki,bo do zdjęcia koleś ją trzyma ręką,wentylator chłodnicy jakiś kombinowany i tak można wymieniać już po samych fotkach. Dlatego jak gość mówi,że coś do pogrzebania,a do tego cena jest naprawdę niska(6tyś.zł z sekwencyjnym gazem!) to dla mnie oczywiste,że dajesz mało,ale musisz dołożyć żeby było sprawne i ładne.

• 4 tygodnie później...

Sam miałem chrapke na to "cudo" , ale dobrze ze zwlekałem z wyjazdem bo tylko bym wycieczke zrobił.

Dziwiło mnie tylko że niby "okazja"- ładne foty wszystko fajnie a autko stoji.

Wczesniej nawet była cena 6300, a teraz 7300- może szpachla poodpadała i na nowo trzeba robić a robota kosztuje :)

Ale pomysł super żeby foty wstawiać a nie linki które wygasają.

Pozdrawaim wszystkich