Faraon Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Witam Może i ja cosik napiszę o spalaniu w 318, posiadam E36 sedana z silniczkiem 1.8i M40 i pali mi tak 8l przy 90km/h na 5-tym biegu na trasie ale taka jazda to nie jazda, 10l przy 120km/h to trzeba liczyć na trasie, w mieście?? różnie 12-15, i dlatego polecam 2.0 vanosa spalanie praktycznie takie same ale te 30 pare kucy więcej już jest, wizualnie jest ładniejszy, kultura pracy, wg mnie 1.8i umywa się przy vanosie, teraz z miła chęcią zamieniłbym się na 2.0 vanosa. Dave proszę napisz na forum jak jeździć żeby Betka paliła 6.5 max 8l/100km to jest poprostu nierealne!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 Dave proszę napisz na forum jak jeździć żeby Betka paliła 6.5 max 8l/100km to jest poprostu nierealne!!!! Pozdrawiam Odpowiem dlaczego Dave podał, że autko pali mu tylko 6,5 l/100. Kolega sugeruje sie chwilowym spalaniem które pokazuje ekonomizer. Niestety rzeczywistość jest mniej kolorowa, bo jadąc sobie np. 120 km/h rzeczywiście tyle może pokazywać, ale wystarczy minimalnie wcisnąć gaz i juz z 6,5 zrobiło się 8 l/100. Ja mam w miarę lekką nogę i na trasie wyciągam 7,5 - 8 l/100 przy średniej przelotowej 120 km/h. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 po przykładzie Faraona widać co znaczy buda :evil: E30 z M40 1,8 przy 100-120 w trasie pali 7-7,5 realnie ( nie patrząc na ekonomizer ) lejąc do baku oczywiście benzyny :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 no E-36 jest cięższe i normalne że będzie więcej palić jeżeli E-36 to IS lub 2,0 chodź znajomy kupił nie dawno E-36 2,5 to powiem wam że można wypaść z butów podczas jazdy tylko że pali na kacie dużo za 30 zł czyli 15 litrów gazu zrobił 66 kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Auta marki BMW z zasady palą więcej od innych marek o podobnych parametrach,mało który koncern w latach 80,90 miał tak zadawalające wyniki jak BMW,np vw z silnika 1,8 wyciągał ok 90 koni,natomiast BMW z 1,8 wyciąga 113 kucy,jest różnica!!!!I nie ma się co dziwić ,że BMW pali więcej!!!! POZDR <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 nie do końca, np. Audi 80 silnik 1,6 75 KM ( bodajże ) podaje spalanie w mieście 9,9 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 spalanie to nie tylko od tego jaką moc kto wyciągnąl z silnika to też zalezy od przełożeń skrzyni biegow od charakterystyki silnika i od technologii w jakiej został on zbudowany BMW żre dużo owszem ale które inne auto o pojemności np 1,6 czy 1,8 potrafi ci dostarczyć emocji takich jak bmw mój pierwszy kontakt z 316 był oszałamiający czułem że mi nogi z butów wyrywa ...więc panowie coś kosztem czegoś ....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ja się odrobinę wyłamię i powiem że BMW wcale takie paliwożerne nie jest Rodzice kiedyś mieli 405tkę 1.6 90KM w dodatku kombi,paliło nieźle beznynki,fakt że cięższe i słabsze Weźcie pod uwagę np mercedesa 190,mój kumpel miał coś takiego 2litrowego i nei dość ze muł był to żarł paliwo aż bardzo nie miło...... Moja E30 1.8 102KM przy prędkości około 110km/h spaliła 6,5 realnego spalania,w mieście wciąga 9-10 litrów i spokojnei to ja nei jeżdżę,a ostatnimi czasy gdzie się da to ślizganko Osobiście aktualnie brakuje mi tych kilku konikówwięcej, 2.5 bym sobie sprawił,ale póki co ta mi dobrze jeździ nie ma co kombinować A tak przy okazji 190tek to ostatnio miałem okazję się z takim popróbować,ale nie dał rady mojej słabej buni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pear-p1 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 witam. kupilem niedawno Betke 318i 91 rocznik....ale czytajac wasze wypowiedzi widze ze sie rozni bardzo od normalnej 318 .... chcial bym wiedziec czym one sie roznia jakie maja plusy i minusy .... dzieki za odp . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi