orzusiek Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 witam.moja e30 po wymianie świec na NGK i przewodów na Champion zaczeła wariować, mianowicie strzela mi na wolnych obrotach i szarpie czasem. mam zwykły gaz na którym przejechałem zaledwie 40tyś km i przez ten czas tylko strzeliła mi 2 razy,a od wczoraj po wymianie już 5. Dławiła się też na wolnych obrotach ale byłem u gazownika i poprawił mi to. wie może ktoś z was co to może być? na przewodzie była założona jakaś czujka,co to jest??? oczywiście jest tam dalej.proszę o pomoc!!! na zdjęciu jest pokazana chyba czujka albo coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Sprawdź, czy dobrze podłączyłeś przewody. Mogłeś niechcący je zamienić, stąd Twoje problemy. happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 witam.moja e30 po wymianie świec na NGK i przewodów na Champion zaczeła wariować, mianowicie strzela mi na wolnych obrotach i szarpie czasem. mam zwykły gaz na którym przejechałem zaledwie 40tyś km i przez ten czas tylko strzeliła mi 2 razy,a od wczoraj po wymianie już 5. Dławiła się też na wolnych obrotach ale byłem u gazownika i poprawił mi to. wie może ktoś z was co to może być? na przewodzie była założona jakaś czujka,co to jest??? oczywiście jest tam dalej.proszę o pomoc!!! na zdjęciu jest pokazana chyba czujka albo coś w tym stylu myśle że to może być poprostu wina tych przewodów bo championy to zwykłe szajstwobardzo dużo ostanio spotykam się z nowymi uszkodzonymi tanimi przewodami a niestety cena idzie za jakościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzusiek Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 już wiem w czym był problem. To nie przewody, ani podłączenie. Wymieniłem świece na stare i samochód jeździ bez problemu. Co za czasy!!!Kupujesz nowe części a są gorsze niż stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 a dobrze świece dobrałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzusiek Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 dobierali mi w sklepie według katalogu. wkręciłem stare i niby jest dobrze,ale też się trafiło że strzeliła. czujnik który jest na przewodzie jest pęknięty(fot.wyżej). może być to wina tego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Wina może być, ale nie dam sobie za to ręki uciąć. Ja miałem u siebie też strzelanie, ale to wina sondy lambda. Po zmianie jak nowe auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi