przemo29 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Dzis po pracy wsiadlem do auta i po przejechaniu 2 km cos go walnelo.Po odpaleniu tylko chwile chodzi na wolny i potem gasni,maproblem z wkreceniem siena obroty a podczas jazdy zachowuje sie tak jakby nie palil na wszystkie swiece lecz po chwila deptania ciagnie dalej,natomiast gdy na wolnych obrotach odłacze mu przeplywke silnik zaczyna pracowac idealni.nie buja nim i rowno chodzi.prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Masz instalacje LPG?Takie wybuchy to częste akcje jak sie ma gaz-rozwala przepływke najczęsciej.Nic tylko wymieniac przepływke na sprawna i regulować instalacje gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo29 Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Masz instalacje LPG?Takie wybuchy to częste akcje jak sie ma gaz-rozwala przepływke najczęsciej.Nic tylko wymieniac przepływke na sprawna i regulować instalacje gazową. tak mam LPG ale jak dotad nie mialem zadnych wybuchow i mam klape przeciwwybuchowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 A co masz za motor bo po 316 to ciezko wywnioskowac z jakim silnikem mamy do czynienia :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 ściągnij przepływomierz i zobacz czy klapy nie wywalilo. Ja tak miałem w poprzednim BMW w którym miałem LPG. Też miałem klape antywybuchową i nic nie dało:) Za którymś razem tak mi walnelo że w srodku z przeplywomierza i z obudowy filtra nie było co zbierać. Mozesz jeszcze delikatnie zatkac wlot powietrza i wtedy zobaczysz. Jak zacznie normalnie chodzic tzn. ze dostaje wiecej gazu i klapa na 100% jest uszk. Ja tam odrazu bym to rozebrał bo wiem jak to u mnie wyglądało a lepiej żeby nawet najmniejszy kawalek aluminium nie dostał się do środka silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarzszafarz Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Ja miałem podobnie u siebie. Zapaliłem normalnie autko chodziło ok az nagle wystrzał z gazu, zatrzymałem sie otwieram maske i patrze wszystko ok ale samochód nie cgciał juz chodzic dobrze ani na gazie ani benzynie. pozjechalem do mechanika i okazało sie ze w przepływomierzu w środku jest taka klapka która sie wcha w zależności od ilości obrotów i miałem tam wystrzał gazu i poprostu rozwaliło mi ta klapkę całą pogięło i to była przyczyna kupiłem nowy przepływomierz i od szczała pali i chodzi normalnie Sprawdz przepływomierz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo29 Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 koledzy na gazie auto chodzi idelnie problem ten polega na tym ze na Pb nie chodzic.Dzis zmienilem przeplywke po odpaleniu przez 10 min bylo ok potem problem wrocil ale tylko raz,po malej przejazdzce i prez przeszlo 2 godzinne chodzenie motoru na wolnych nic juz zlego sie nie wydarzylo,troche tego nie rozumiem,czy moze komp potrzebowal chwile czasu by wykryc dobry przeplywomierz? [ Dodano: 18 Luty 09, 19:14 ] Mordulec, 316 m43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Pamiętaj jeszcze o tym żeby zlikwidować nie tylko skutek ale i przyczyne wystrzału.Nie obejdzie się bez wymiany przewodów WN,świec,może kopułki i palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi