Spike90 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/234055/bmw_5series_gran_turismo.html to e90 przy tym, wygląda niemalże jak klasyk i "rekin" moim zdaniem-kaszana na max-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 W tym projekcie maczal jeszcze palce Chris Bangle. Moze to lepiej,ze sobie juz odchodzi. Mysle,ze to wszystko nie idzie w dobrym kierunku...... Byc moze jestem pod wplywem emocji ale uwazam ,ze ten model jest....hmmmm... Paskudny.....? Co to ma byc? posadzone na glebe X6 czy co? Dla mnie ostatni model z serii 5 to E60, tak samo jak ostatnia plyta Metallicy to czarny album.... No chyba,ze sie stanie tak jak napisal Predator,ze po odejsciu Chris-a B. byc moze BMW odzyska swoje pierwotne ksztalty. Chyba,ze przyjdzie jeszcze lepszy "wizjoner". Tak czy siak ,na dzien dzisiejszy nowa piatka nie widzi mi sie nic a nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 trzeba czekać i zacierać ręce liczę że będzie tylko lepiej ps. ktoś wie kiedy coś nowego ma się pojawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 w nowej serii 1 bmw wprowadzi silniki:1.3 turbo 136KM (nazewnictwo 116i choć teraz to powinni 113 zrobić :lol: 0 1.3 turbo 177KM 118i 2.0 turbo 218KM czyli poszli za innymi. Najlepsze jest to, że rozważali w serii 1 napęd na przód - płytę podłogową z MIni, ale na szczęście pomysł nie przeszedł, to by była hańba. Poza tym nową serią 1 stylistycznie zajął się nowy gość Adrian von hooydonk i moim zdaniem jest brzydka. Będzie 3 i 5 door hatchback, kabriolet, kupe oraz shooting brake (opadająca linia dachu) w zależności, czy kryzys połozy nas na łopatki czy nie to może być jeszcze 3 drzwiowe sport wagon (kombi - jak stary kadett ), 3 drzwiowe GT1 oraz taki mały crossover. Może będzie M1 - 2.2 turbo 300KM, ale nie wiadomo w jakiej budzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 łoo no to ładnie (to M1 <bmw_1> Ja osobiście jestem przeciwny uturbiania małych pojemności z jasnego powodu (i tylko takiego) : silnik przy przebiegu 200k moim zdaniem nie będzie się już długo nadawał do życia (jednak to spory wysiłek dla np 1.3 mając do dyspozycji 180KM) - a mnie nie będzie stać na auto z przebiegiem np 80k a czy coś z wyższej półeczki ma wejść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 W tym projekcie maczal jeszcze palce Chris Bangle. Z tego co mi wiadomo-już nie... Niestety... Dla mnie ostatni model z serii 5 to E60, Ale to coś nie ma zastąpić piątki. :mrgreen: Ogółem auto brzydkie...ale takie same głosy chodziło o 7 i 5er w momencie ich debiutu,a teraz większości się podoba,no i to konkurenci podążają za designem BMW. Co do silników z jedynki-małe,uturbione...makabra,i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Nazwa tej 5er - Gran Turismo - to też chyba jakaś pomyłka... Nie wiem jak wam ale mi on przypomina nowe modele Volvo, czyli po prostu jest brzydki <bmw_4> Może będzie M1 - 2.2 turbo 300KM, ale nie wiadomo w jakiej budzie.To może być ciekawe doświadczenie Założę się, że w budzie 3d hatchback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ale to coś nie ma zastąpić piątki. Nie kumam o co biega,albo nie panial ja aluzju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 to nie jest następca 5er. Następca e60 ( osobiście uważam za zajebiaszcze auto) pojawi się w 2011 roku. Będzie miał rysy 7er (f01), co widać mimo sporego kamuflarzu, więc myślę, że będzie uładzone i w miarę klasyczne. To jest jakiś segment mało zdefiniowany. Auto jest cholernie obrzydliwe, nieproporcjonalne etc. Bangle chyba już go nie robił, więc, żeby nie okazało się tak, że najwięksi przeciwnicy Chrisa, będą chcieli aby wrócił bo jak ten waćpan Van Hooydonk, zacznie nam serwować takie kąski, to mówię Wam, że będziemy tęsknić za e90, e60 X6 etc. M1 - 300 km? Przecież 135 i ma 306 km. Coś nie kapuję. BMW zaczyna uturbiać mniejsze benzyny- świat się kończy. W takim razie lepiej przerzucić się na EVO lub STI, bo oni przynajmniej doszli w tym temacie do perfekcji. http://www.bmwtoday.de/2009/01/29/brandneue-ams-entwurfe-zu-bmw-5er-f10-f11/ tak najprawdopodobniej będzie wyglądać 5er http://www.bmwtoday.de/2008/11/09/information-und-spekulation-zum-bmw-1er-f20/ a tak F20 czyli nowe 1er Moja refleksja jest taka: BMW zaczyna za bardzo kombinować. Wyszukuje jakieś kretyńskie nisze rynkowe, a nie koncentruje się na walce w najbardziej klasycznych a co za tym idzie - dochodowych segmentach. No bo co to jest X6 X1 To 5er Gran Turismo...? Jakie to segmenty? ehhh szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 dodam innego newsa: Alpina B6 GT3 została przygotowana do zmagań w klasie GT3. Oznacza to, że przyjdzie się jej zmierzyć z Aston Martinem, Ferrari, Lamborghini oraz Porsche. Alpina została dobrze przygotowana do trudnego zadania. Ma pod maską 4,4-litrowy silnik z kompresorem. Ośmiocylindrowa maszynownia może dostarczyć 530 KM i 725 Nm. Pozwala to na rozpędzanie się do „setki” w 3,9 sekundy oraz przekraczanie 280 km/h.Pełne wykorzystanie mocy ułatwi obecność potężnych spojlerów i dyfuzorów. Dzięki nim samochód będzie praktycznie przyklejony do asfaltu. Gwarancję przyczepności dają także wyczynowe opony oraz twarde zawieszenie. Galeria BMW Alpina B6 GT3 W prezentowanym BMW wymieniono także hamulce, a we wnętrzu ogołoconym z tapicerki pojawił się fotel kubełkowy, wielopunktowe pasy oraz rozbudowana klatka bezpieczeństwa. Nowa wyścigówka BMW zadebiutuje w trakcie Salonu Samochodowego w Genewie. Testy Alpiny rozpoczęły się dużo wcześniej. W przyszłym roku BMW Alpina B6 GT3 zobaczymy m.in. na torach w Belgii, Brazylii, Francji, Niemczech oraz Wielkiej Brytanii. żródło: moto.onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 mieliśmy Bangle. To teraz mamy Van Hooydonka. Chyba jeszcze gorzej. Co to za gówno jest do 5GT przynajmniej jak dla mnie !!! X6 na glebie, jak to ktoś napisał. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Może w ogóle zaczną robić Vany. Albo dostawczaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 a takie cos chodzi ? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Naprawdę mnie przeraziła ta ostatnia wizja :? Zaczynam sie bać przyszłości :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 To ostatnie foto jest zadziwiające, w sumie to było nieuniknione, że BMW zacznie zabierać się za inne segmenty ale to... - hmmm sam nie wiem. Fajnie że się rozwija, ale niech pamiętają że BMW to BMW a nie VAN zobaczymy co się wykluję jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Audi jakoś nie świruje z A6 GT albo innym śmieciem. BMW odstąpiło od CS który miał szanse powodzenia, na rzecz takiego syfu. A znajac Audi, model A7 będzie fajny i odniesie duzy rynkowy sukces, i znówu w Monachium będą pluć sobie w brody. MASAKRA wg mnie. Aha, a mieszać w segmentach można, ale ładnymi autami, a nie brzydactwem. Mówię Wam ten VAN Hooydonk będzie jeszcze gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 mi kojarzy sie tylko z jednym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Kosa, proszę,powiedz że ta wizja to tylko czyjś wymysł.A nie pomysł poparty jakimś wyciekami etc. Van BMW,ale ochyda,świat by się skończył... <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 mysle ze nie wyjdzie, ot taki pomysl wizjonerski chyba tylko (oby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 ten VAN to photoshop także spokojnie. Ale mnie wystarczy 5GT żeby mieć niesmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goglin Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Jeśli chodzi o BMW 5 GT to myślę ze na pewno wyjdzie bo już po Bawarii jeździ auto testowe http://www.autokrata.pl/lod/5739/koncepcyjne_bmw_5_gran_turismo_juz_jezdzi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel 316 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 leka przesada jak dla mnie i komercja niesamowita :evil: ale takich śmy czasów dożyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Stare dobre czasu BMW chyba odchodzą... ale nie załamujmy się. <bmw_1> MAXBIMMER to stara szkoła i zawsze będziemy doceniać to co w BMW najważniejsze i najlepsze bmw_beer <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 jeżeli BMW pójdzie w stronę stylistyki 5 GT to ja dziękuję. Nowe 7er jest piękne, choć nerki ma olbrzymie - co psuje przód - ale to wystarczyłoby zrobić w FL i ok. Mnie by się 5tka podobała w tym stylu z mniejszymi nerkami. Spójrzcie na e60 po FL. Dolny zderzak był zapowiedzią 7er ( chodzi mi o tą chromowaną listwę na dole ), a mam nadzieję, że nowe 5er które ma być w 2010/11 roku, będzie kontunuowało taką spokojną, elegancką linię. A wracając do 5GT, czy na takie coś jest zapotrzebowanie? Jak ktoś chce limuzynę, to kupi 5er/7er, jak ktoś chce rodzinne auto na dużych kołkach np na 7 os. weźmie X5. Wg BMW 5GT ma być czymś pomiędzy 5 a 7 z domieszką rozmiarów X5, ze sportowym charakterem X6. Efekt? zobaczymy wersję produkcyjną, ale po premierze, jestem na nie. Aha a Pan Hooydonk, mógłby mówiąc do ludzi wyciągnąć rękę z kieszeni. Pieprzony artysta. tu jest stronka o wszystkich nowościach BMW http://www.bmwtoday.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi