Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Achtung sarny!!!

Spike90

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj sobie wracałem z egzaminu- zadowolony, że zdałem, a tu hop koło Miłoszyc na prostej w stronę Laskowic( Ci co mieszkają w tych rejonach wiedzą) wyskakuje sarna jedna na drogę z rowu i się wyje****a na drodze ale zdążyła się pozbierać, ja po heblach a druga psychopatka centralnie w bok zderzaka wbiegła. Szkody- potłuczona lampa w pył, oraz zderzak do wymiany i stłuczony dolny halogen ;/

35daba9216b2eeadm.jpg

7cfd41443c496c70med.jpg

47560f56d202e3ccm.jpg

743f17b32346efeam.jpg

auto brudne jak 150 ale nie patrzcie na ten szczegól :)

aha a sarnę szlag trafił ;/

W sumie zniszczenia nie wielkie, ale zawsze to problem, choć z drugiej strony, lepiej w sarne niż w pijanego żula, nieoświetlonego, lezącego poboczem

a w tej calej sytuacji, najsmieszniejsze jest to, że jak czekał na policję( wolałem zadzwonić bo to nigdy nie wiadomo czy nie trzeba straży weterynaryjnej wezwać) jechał sobie typek na rowerze. Przejechał koło tej sarny...ujechał jakieś 30 m i patrze- a on zawraca. Sarne chyt na rower i w pola w długą :mrgreen: Wybiegam krzycze- Panie czekaj Pan z tą sarną na Policję czekam, a on nic- w pizdu poleciał w pola :D . Przyjeżdza policja- pytają- Panie gdzie ta sarna, a ja mówię - ukradli :D Policjanci zaczęli się śmiać, że kryzys w kraju, to całe mięso na kiełbachy ludzie zabierają :P ... ehhh... no także w sumie się cieszę, że nic wielkiego się nie stało, bo to wiadomo jak ze zwierzami bywa :evil:

Także pieczeni z sarny na spocie nie będzie, bo to co upolowałem jakiś ziomek zabrał ;p

może to był łowca padliny :D Ciekawe co robi z dzikami, które ważą z ćwierćtony :D

PS. autko już oddane do warsztatu, przy okazji olej i filtry,drążki kierownicze i łączniki stabilizatorów się pozmienia ;)

tak w świetle dziennym, to faktycznie prócz stłuczonej lampy to nic się nie stało. Nawet zderzak nie ucierpiał, ale i tak go wymienię, bo co ma być bryzdki :)

To jakaś mała sarenka była,jak ją ziomek na rowerze zapitolił. Jak kiedyś ojciec miał przygodę z sarną to naprawdę ciężko było ją podnieść,a gdzie żeby ktoś na rowerze z nią zwiał. Nie było znaków,ze sarny biegają? W Norwegii np.miałbyś pozamiatane za coś takiego,sarny tu łażą po drogach,a Ty masz jechać tak żeby w każdej chwili się zatrzymać jak trzeba będzie. Tak samo jest z ludźmi,jedziesz niczego się nie spodziewasz,a tu nagle jakaś babka Ci na drogę włazi i nie patrzy czy wjedziesz do rowu czy nie,ona jest święta na tej drodze.

W sumie zniszczenia nie wielkie, ale zawsze to problem, choć z drugiej strony, lepiej w sarne niż w pijanego żula, nieoświetlonego, lezącego poboczem

Stary ciesz się, że tylko tyle. To jak na spotkanie z sarną - pryszcz ;)

p.s. też tak raz zrobiłem, na szczęście nie bmw, ale... pieczeń i pasztet z sarenki zrekompensowały mi szkody materialne :D (w sumie tylko duża metalowa belka/zderzak w DAFie, jakieś tam plastiki)

trzeba było sarenkę zabrać, przebadać... podzielić się ładnie... i zjeść zdobycz ;D

heh, byłem w Norwegii dwa miechy :D Faktycznie chora sprawa tam jest z tymi zwierzami, kij z sarną, gorzej z łosiem ( słynne znaki - przysmak turystów ). Tu nie było znaku, więc mógłbym pozwać nadleśnictwo Oława, ale to nie ma sensu, bo kosztów procesowych będzie więcej niż to warte :)

heh, pojedźmy w 20 bumek pod jego chate z hasłem- ziom dawaj sarne na spota bo nie ma co na grill zarzucić :D

Spike90, dobrze,ze nie zrobiles jakiegos niekontrolowanego uniku,

ktory moglby byc znacznie gorszy w skutkach :(

Szkoda twojej furki,ale i tak nie wyglada to zle.

Acha i gratulacje z okazji zdanego egzaminu <bmw_2>

A chlopwi na rowerze zycze zeby dostal rozwolnienia po tej sarnie :!: :roll:

(w sumie tylko duża metalowa belka/zderzak w DAFie, jakieś tam plastiki)

SataN, ja trafilem sarne scania i mialem podobne uszkodzenia co Ty + halogen,

ale wyzery nie bylo bo niestety sprawczyni zbiegla z miejsca zdarzenia....

Sarna jak sarna a trafcie dzika (jakiegoś kolosa) wtedy jest prze****.

a tak puszczając wodze wyobraźni...

skumajcie Afrykańczyka (np. murzynka Bambo o ile był Afrykańczykiem), kupił sobie wymarzoną Bejke

no i tak jedzie jedzie, tu 100 na godzinę tu 200 i nagle buuuuum...

- słoń mu wyskoczył ;)

jakie toż straty będzie miał , tyle że też duże plusy jak : nikt z gapiów nie zabierze mu mięsa i nie ucieknie w las

cieszmy się ze u nas można spotkać w sumie tylko sarny i dziki przelatujące przed maskami.

Nieźle,widzę że tych saren i innych zwierzów coraz więcej,a do tego nie stosują się do żadnych przepisów. Musze się przyznać,że jak ojciec(wiele lat temu) miewał takie przygody to zjadaliśmy sprawców wypadków :gril: ,tzn.zwierzaczki. :mrgreen: Ze dwa razy sarenkę,i ze trzy zające. Ważne,żeby szybko po zdarzeniu takie mięsko poporcjować itd.,bo jak przy uderzeniu wyleje się jakiś tam woreczek żółciowy czy coś takiego to później mięsko jest gorzkie i nie da się tego smaku pozbyć. Następnym razem pilnuj zdobyczy,posadź w aucie,albo coś.

Gość Mordulec
aż mnie kufa bokiem postawiło ale nie wycelowałem... pieczyste uciekło, ale auto całe

To co z Ciebie za myśliwy , zamiast zjesc cos oryginalnego dzisiaj na spocie, bedziemy

wspierac hamerykanów z ich burgerami z przemielonych psów razem z łańcuchem i budą :lol: