gilus140 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam mam problem, silnik gaśnie jak wskazówka od temperatury dojdzie do połowy. Potem ciężko pali ,po 5 minutach zapali ale ale chodzi jak traktor i nie chce wchodzić na obroty i po chwili znowu gaśnie. Wymieniłem filter paliwa, świece były zalane przez olej ale uszczelka była zepsuta i ją wymieniłem oraz świece, teraz wszystko suche brak wycieków, czytałem że to może być przepływomierz ale on jest sprawny i w bardzo dobrym stanie. Nie wiem co to może być czujnik położenia wału? czy coś innego pomóżcie? Mój silnik to m50b20 vanos w aucie nie był gaz ani nie jest. Jak sprawdzić czy czujnik położenia wału jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas40 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 czujnik położenia wału jest na pewno dobry (bo by wogóle nie zapalił), możliwe że padł czujnik temperatury silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilus140 Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Chce jeszcze dodać gdy wymieniłem filter paliwa przez 2-3 miesiące chodził normalnie żadnych problemów. Edit: Można zamknąć problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi