8507tomek Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 witam mam pytanie czy ktos wie jak zdemontowac sprzeglo szybko i sprawnie czy lepiej dac do jakiegos mechaniora? E36 325TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Jest trochę roboty. Trzeba odkręcić rozrusznik, śruby łączące silnik ze skrzynią, odkręcić gumowe sprzęgło, łączące skrzynię z wałem. Jakbyś nie robił, sposobu nie ma. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8507tomek Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 to to wiem ze troche krecenia bedzie ale czy skrzynia dobrze wychodzi czy trzeba sie naszarpac z nia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMECEKe36coupe Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Zeby opuścić skrzynie to się trzeba sporo namęczyć , dlatego że dostęp do górnych srub jest kijowy. Skrzynia siedzi na chyba 12(nie pamiętam dokładnie) śrubach torx. Ogólnie z wymianą sprzęgla jest sporo roboty , bo musisz zdemontowac wydech , żeby mieć dostęp do wału który musisz opuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8507tomek Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 to chyba sie nie oplaca samemu robic? a ile gdzies tak wezma za wyminane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 to chyba sie nie oplaca samemu robic? Robic to napewno samemu sie oplaca,jezeli masz do tego warunki,czas i cierpliwosc. Zaoszczedzisz koszty robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRzAn Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Przechodziłem przez to samo pół roku temu. Trochę cierpliwości długa przedłużka na grzechotkę i ogień. Pół dnia i po robocie a jakies 250 zł w kieszeni. Tylko fakt kręcenia od cholery. Nie wiem jak w innych ale w mojej e36 sedan nie musialem wydechu wykrecac :mrgreen: <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMECEKe36coupe Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 250 pln-ów za wymiane sprzęgła?? :shock: Dobry mechanior za wyminę kompletu szprzęgła bierze srednio 350-400 pln. Przynajmniej u mnie tak jest. 8507tomek sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy dasz rade i chcesz się tego podjąć. Fakt roboty jest dużo , ale pózniej jaka satysfakcja , no i zyskujesz doświadczenie i kase w kieszeni. [ Dodano: 9 Luty 09, 12:24 ] jakies 250 zł w kieszeni 250 pln-ów za wymiane sprzęgła?? Dobry mechanior za wyminę kompletu szprzęgła bierze srednio 350-400 pln. Przynajmniej u mnie tak jest. 8507tomek sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy dasz rade i chcesz się tego podjąć. Fakt roboty jest dużo , ale pózniej jaka satysfakcja , no i zyskujesz doświadczenie i kase w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avacs Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 podłącze sie pod temat jeśli można. dziś rano wymieniałem sprzęgło przy mojej... po raz drugi z resztą. wyjęcie skrzyni zajeło mi 50 minut z zegarkiem w ręku. szkopół w tym że dysponuje dobrym zapleczem narzędziowym. podstawa przy tej robocie to klucz pneumatyczny komplet torksów nasadowych i oczywiście dobrze dobrane przedłużki. jest to wykonalne i bez pneumata ale sporo nerwów to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Mi wyjęcie skrzyni zajmuje co najwyżej minute(browca z bagażnika)--Nie chodzi tu o czas.Jak nie masz :chęci,kanału,odpowiednich narzędzi jak kolega napisał,to jedz do kogoś kto to już kiedyś robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi