maj46x Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 dzisiaj sprawdzałem spalanie przy jezdzie dynamicznej no i trochę się rozczarowałem... 525DA 2002r Kombi 163KM - Komputer wskazał średnie 10,4 a mi wyszło z obliczeń 14 z kawałkiem.... czy te auta tyle palą, czy może coś jest nie tak?? Oponki 235/45/17, ciśnienie ok. wiem że Automat, ale aż tyle? W omedze C 2,2 Dti 125 KM na manualu wyciągałem średnio 7.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Omega 2.2 125KM a BMW 2.5 163KM na automacie... Nie wiem czy jest tu co do porównania, poza tym że to Diesle Spalanie moim zdaniem na "bucie" to jest dobre - a nawet bardzo dobre. Masz też spore laki, a to na spalaniu się odbija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 obecne spalanie w trybie mieszanym wyszło mi 11,2l/100km gazu jestem pozytywnie zaskoczony zrobilem 120km w trasie + 140km po miescie i wyszedl mi wynik 11,2l/100km gazu B) jak na 6 cylindrów i tył napęd to wynik jest bardzo zadowalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam......... Moj M50B20 na miescie pali 13l Pb ,zreszta 2,0 w takiej budzie to za malo , co do trasy to wam nie powiem bo zadko gdzies smigam nia poza miasto jak juz to firmowym ale to nie BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Miasto 17 przy w miare spokojnej jezdzie. Automat, 215 opony przod i 245 tyl. Jazda stricto-miasto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlindner Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 E46 `2000 <bmw> silnik 1845 benzyna, miasto 11 l. poza miastem 7 l. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo 520 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam, Zawsze byłem zagorzałym przeciwnikiem diesla do czasu ....., teraz śmigam 530d (193PS) i trudno mi znaleźć wady , no może ten klekot jak jest zimny, ale do rzeczy spalanie miasto latem + klima - 9l spalanie trasa ( autostrada Wrocław - Bolesławiec ) 5,9L a teraz najlepsze, postanowiłem sam dla siebie sprawdzić jak to jest z tym eco drivingiem równo miesiąc dojazdów do pracy 16 km w jedną stronę i średnia 6,5L. Podsumowując nie na darmo ten motor został 3 razy engine of the year uklon_bmw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ten 3.0 Common Rail jest mistrzowski. Kolega ma też taki i same zalety Tylko u niego troszkę większe spalanie jest, ale może dlatego że ma automata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi