Kajetan83 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Mam pytanie gdzie znajduje się filter paliwa w Bmw E36? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 o ile pamietam to pod autem od strony kierowcy mniej wiecej na wysokosci slupka (w benzynce) diesel powinien miec pod maska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 dokładnie, niemal idealnie pod fotelem kierowcy tyle że od spodu auta (był niedawno podobny temat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 :shock: w E36? To ja mam jakiś inny model w takim razie,bo mam pod maską,w dole poniżej kolektora ssącego,można by powiedzieć,że pod serwem,w tamtych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 W 2.0 l ? ja miałem w 2.8 właśnie pod fotelem kierowcy (mniej więcej). W 2.5 nawet nie patrzyłem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Tak w 2.0 mam tak jak pisałem,mniej więcej pod serwem. Wymieniałem jakieś pół roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 dokładnie tak jak E34-Patryk mówi ja też mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 ja miałem wtedy automata o ile to coś zmienia... silnik 2.8 rok chyba 1996 (sedan) podobny temat http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/filtr-paliwa-e36-18i-93r-vt10483.htm?highlight=filtr+paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja mam pod samochodem na wysokości +/- fotela kierowcy i też wymieniałem 3 lata temu Tak to wygląda - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=13_0635&hg=13&fg=10 http://i5.photobucket.com/albums/y152/Delmarco/24-1.jpg Może w różnych silnikach są w różnych miejscach... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Pewnie zależy też od roku produkcji,a compact to jeszcze inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Mam pytanie gdzie znajduje się filter paliwa w Bmw E36? u mnie (328i, sedan, 97r) pod podwoziem pod fotelem pasażera ZA METALOWĄ osłoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 u mnie (328i, sedan, 97r) pod podwoziem pod fotelem pasażera ZA METALOWĄ osłoną czyli to od roku produkcji raczej bo u mnie taki sam silnik i model auta tyle że 96r i był pod fotelem kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 ZA METALOWĄ osłoną U mnie jest znowu plastikowa. Do tego jakieś delikatne były te osłony, bo na szrocie przeszukałem 6 E36 zanim znalazłem całą. Pewnie BMW po jakimś czasie się zorientowało i zaczęli zakładać metalowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3E30 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Jak wejdziesz pod podwozie to po prawej stronie znajduje się przykryty blachą filtr paliwa. Przy wymianie lepiej podłożyć szmate poniewaz zawsze w weżach zostanie paliwo. Do wymiany potrzeba: Imbus Śrubokręt płaski lub krzyżak. ( Zależy od opasek zaciskowych na króćcach) Czyściwo(wyciek z węży) 20 minut wolnego czasu Nowy filtr Uwaga lepiej niepalic papierosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Sprawdziłem u siebie (Compact) gdzie jest filtr i jest w tym samym miejscu co pisałem wcześniej o sedanie - mniej więcej pod fotelem kierowcy (podwozie) za obudową (zapomniałem czy jest metalowa czy plastikowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi