Avacs Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 WITAM WSZYSTKICH. mam takie pytanie, a mianowicie mam 3 stalowe felgi 15 o szerokości 6 cali i jedna mi sie trafiła 6 i 1\2 cala. pytanie czy jeżeli założe na tył jedną 6 cali a drugą 6 i pół cala to będą jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 nie kombinuj, na osi powinny byc felgi o tej samej szerokosci, poza tym ile kosztuje stalus? 50zl? sprzedasz jeszcze starego i wychodzisz na zero, a przynajmniej masz wszystko tak jak fabryka nakazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Tzn.niby pół cala to nie dużo,ale jak założysz oponę to lekko niżej siądzie niż na feldze 6cali. Co za tym idzie,kółko z 6.5calową felgą wykona więcej obrotów podczas jazdy niż to z 6calową,czyli mechanizm różnicowy będzie dostawał w d***. Może miesiąc wystarczy do uszkodzenia,a może rok,ale na pewno nie jest to zalecane. Jak już musisz tak zrobić to załóż różne felgi do przodu. Tył ma być jednakowy(przód też,ale mniej mu zaszkodzisz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avacs Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 to chyba lepiej pojade gdzieś na szrot i spróbuje zamienić na właściwą. dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi