Kamil Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 a wiec jak w temacie shell helix 10w40 co uwarzacie o tym oleju?? jest dobry do silnika 20 z vanosem po przebiegu ponad 23000 czy zaproponujecie cos lepszego?? z gory dziekuje za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Jeśli Shell to szukaj tych produkowanych i rozlewanych w Niemczech. Słyszałem słabe opinie o tych z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 no wlasnie sa rozne opinnie jedni chwala inni znow nie! ja tez tak srednio jestem zadowolony z tego oleju! i jak teraz chcialbym zalac silnik innym olejem to musze plukac silnik?? czy normalnie spuszczam ten i wlewam np mobila?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 normalnie spuszczasz stary olej, wymieniasz filtr i zalewasz swierzy. co do oleju to jesli nie masz zadnych wyciekow i nic sie specialnego nie dzieje to nie widze sensu kombinowac ze zmiana, ale jesli juz zmianiac to polecilbym magnateca 10w-40 - przynajmniej moj m50b20 ladnie na tym chodzil, cicho rowno (dopuki nie zalalem shella) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Ja słyszałem z kolei złe opinie o Castrol, ponoć to już nie to co kiedyś. Najlepiej zalej tym samym co miałeś, jeśli wszystko było ok to po co zmieniać Ponoć Motul daje rade ale jest drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi