Pit3er Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam wszystkich miłośników naszych BETEK , wczoraj po raz 1 zauważyłem poważny błąd skrzyni - nie chce wrzucić na 4kę (próbuje zmienić w pewnym momencie ale wrzuca z powrotem 3ke... jakiś miesiąc temu pojawił mi się błąd na kompie odnośnie elektronicznego przełącznika skrzyni (czy jakoś tak to brzmiało) ale zbagatelizowałem... czy ktoś spotkał się z taką przypadłością?? Pozdro !! <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 A czy w trybie sport wrzuca wszystkie biegi? Moze to wina komputera sterującego skrzynia. Mialem taki patent jak zmieniłem skrzynie ze auto nie chciało przerzucać biegów i robiło to tylko w trybie sport ale tez nie chętnie. Winą było to ze zostawiłem kompa od poprzedniej i jak założyłem nowy to wszystko było ok. Moze coś się w nim po......? <bmw> . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3er Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam (również podejrzewam że to coś z elektroniką), to właśnie po przejściu na sport zaczęły się te klocki... dalem S i po krótkiej 3ce chcialem zredukowac na 4 (wiec wcisnąłem economic). skrzynia zrzuciła na luz .. to juz dziwne... szarpnela autem i z powrotem wbiła 3ke... pozniej probowalem przejsc na Manuala i zmieniala biegi do 3ki normalnie (po przelaczeniu drazka) ale jak dalem na D to juz 4ki nie wrzuciła i wyła na 3ce... na pozycji E pracowała w prawie pelnym zakresie obrotow, zupełnie jak na sporcie (tak, jak by komputer "nie załapał" ze jest juz na E) Przed chwilą jezdziłem i wrzuciła mi 4ke ale to juz nie pierwszy raz mi tak wariuje i chce uniknąć konsekwencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Nie wiem co ci poradzić. Moze podjedz do chłopaków na rakowa to cos ci poradza. Ja jak mialem zly komputer to nie wzucala biegow na E ale na S wrzucala choc nie do konca poprawnie. Powiedz mi jak wiesz czy tryby E,S,M mozna wrzucać w czasie jazdy czy tylko na postoju bo nie moge nic zrozumiec z instrukcji ( w jezyku wroga jest :mrgreen: ). Powiem ci ze kiedys tez mialem wrażenie ze mi na 4 nie wchodzi i chyba zaraz pujde na kontrole <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Pewnie elektronika sterownika skrzyni wariuje wkoncu swoje lata ma. Co do trybow przelanczania u mnie , mozna to zrobic tylko gdy aparacik jest zatrzymany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3er Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 wiecie co? stan oleju jest dość niski... doleję po pracy i odpowiem co i jak ... może te zębatki są wyżej od 3ki i 4ki i bez oleju skrzynia sama nie chce ich wrzucić... <bmw> a co do przelączania to nie ma znaczenia czy auto jest w ruchu czy na postoju... tryby możan przelaczac spokojnie podczas jazdy... (inaczej bym nie wyrobil na paliwo w miescie - staram sie jezdzic na 1,2ce wysoko a pozniej odrazu redukcja 3 i 4... nie ma lepszego sposobu na oszczednosci przy tym silniku i masie auta...) ;P [ Dodano: 3 Luty 09, 10:54 ] tak jak podejrzewałem - wlanie oleju usprawniło pracę skrzyni <MEGA LOL> :lol: trochę muszę teraz pojezdzić zeby sprawdzić czy nic się ze sprzęgłem nie stało... Pozdro wszystkim <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi