Tomek v8 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Jak w temacie. Siemka. Moze ktos sie orientuje czy oryginalne zarowki ksenonowe do E39 maja 6000k , 8000k a moze 10000k. :?: Z gory dzieki za info.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzuniu1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Z tego co mi się wydaje to mają założone philips lub osram D2S (dla soczewki) lub D2R 4300 K. To jest orybinał !!! osobiście mam założone 8000K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 tez mi sie wydaje ze 4300K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 4300 K(najbardziej zbliżone do barwy światła dziennego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 osobiście mam założone 8000K A jak swieca te 8000k ? Daja rade ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Osram D2S wg ETK, ale nie ma tam podane jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 osobiście mam założone 8000K A jak swieca te 8000k ? Daja rade ? Ja mam założone na ksenonie 6000 K i jestem zadowolony.Świecą ładnym białym światem (4300 K dają odcień żółtego).Słyszałem,że wszelkie wynalazki powyżej 6000 K sprawdzają się tylko w dzień.W nocy,szczególnie podczas deszczu światło jest pochłaniane. [ Dodano: 21 Styczeń 09, 08:26 ] http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/zarowki-ksenonowe-d2s-vt7738.htm?highlight=#63691 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzuniu1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 osobiście mam założone 8000K A jak swieca te 8000k ? Daja rade ? Słyszałem,że wszelkie wynalazki powyżej 6000 K sprawdzają się tylko w dzień.W nocy,szczególnie podczas deszczu światło jest pochłaniane. [ Dodano: 21 Styczeń 09, 08:26 ] http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/zarowki-ksenonowe-d2s-vt7738.htm?highlight=#63691 dają radę ale ja własciwe jeżdże tylko po mieście !! Byłem w tarsie do wawy to był lekki kłopot z oświetleniem drogi w nocy ale możliwe ze było to spowodowane tym. iz miałem urwane regulatory xenonów !!! Ogólnie moja barwa podoba mi sie najbardziej !!! 6000K tez daje radę ale świeci bardziej białym światłem !!! 4300K to lipton , może i dobrze oświetla drogę, wparwdzie najlepiej ale niekiedy jak mijasz taka barwę na miescie to wogóle nie wygląda jak xenon (lekko żółtawa)!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Fabrycznie montowane sa zarniki z barwa swiatla do 4800k , ja mialem zalozone 6000k i dawaly ladna poswiate lekko niebieskawa , Miski nigdy sie nie dotrzepily do moich Swiatel.8000k i powyzej nie polecam raz ze kolorek juz fioletowy a im wyzsza barwa to coraz blizej do czerwonego (mozna stracic dowod) a i w czasie deszczu slabiej widac. A tak na marginesie xennonki maja poprawic bezpieczenstwo w wyniku lepszego doswietlenia sciezki noca , co z Tego ze bajerancki wyglad jak czarna sciana przed galami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Temat sie juz gdzies przewinal.Standard to 4300.Osobiscie ma zalozone 12 000 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Temat sie juz gdzies przewinal.Standard to 4300.Osobiscie ma zalozone 12 000 :mrgreen: Vizualny efekt pewnie jest.Ale Tomski jak tam z jazdą w nocy? U siebie mam 6000k i jest to czego oczekiwałem czyli -dobre oświtlenie drogi w nocy newet przy mokrym asfalcie -doświetlenie prawego pobocza(oczy zwierzyny świecą się już z daleka i znaki drogowe też) -dobra widoczność dziur w nocy(Tomski być może nie ma dziurawych dróg ale w PL to standart niestety) -zadawalający efekt visualny(lekka poświata błękitna) -kilkanaście kontroli drogowych i żadna nie wiązała się nawet z zapytaniem o światła. (swoją drogą BMW do tego czyste nadwodzie i barwa światła bez prowokacji i wielu miśkom wydaje się ,że no tak ma poprostu być) Mialem okazję jeżdzić autem z 8000k i z tą widocznością dziur już było znacznie gorzej a w nocy przy mokrym asfalcie dobrze oświetlone miałem znaki i pobocze trawiaste a asfalt już gorzej.(nie są to jakieś drastyczne różnice ale jak dla mojego oka są) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dzieki za info. Chcialem dac takie jakie byly w oryginale ale chyba zdecyduje sie na 6000k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Vizualny efekt pewnie jest.Ale Tomski jak tam z jazdą w nocy? Orginalnie w tych lampach byly zarniki o mniejszym nominale,nie wiem jakim ale swiatlo bylo lekko blekitne,wiec moze kolo 6k.Byl to pierwszy moj kontakt z xenonami i powiem ze swiatlo dzielilo sie na dwie strefy.Silniejsza i slabsza oswietlajaca pobocze.12k oswietla ladnie znaki pionowe i poziome i cala reszte jednakze nie ma takich stref oswietlenia.Byc moze jest to tez zalezne od rodzaju i produkcji zarnika,ale raczej zgodze sie z toba DZIKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goglin Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Ja mam założone 6k i w zupełności wystarcza <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi