euphoria Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Hej Panowie, przy rozgrzanym silniku coś mi gwiżdże w autku :roll: , ostatnio wymieniałam tłumik końcowy i wysprzęglik, czy one mogą być tego przyczyną, czy może to pasek zębaty, przeczytałam w książce, że powinno się go wymieniać co 4 lata (a ja nie wiem, kiedy był wymieniany ), macie jakieś pomysły :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jaki to gwizd? Tylko przy rozgrzanym silniku? Może wentylator chłodnicy? Jak jest rozgrzany silnik to wisko blokuje go na stałe i wtedy trochę głośniej szumi. A może przy dużych prędkościach? Uszczelki drzwiowe. Pasek zębaty? Tzn.rozrządu? Wymiana co 60tyś.km. Cięzko coś powiedzieć jak nie określisz bliżej tego gwizdu. Może łożyska na alternatorze. Wszystko poza tym dobrze działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euphoria Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Gwiżdże mi przy rozgrzanym silniku na większych prędkościach, innych objawów nie ma, a gwizd słychać tylko wewnątrz samochodu. Kolega podpowiedział mi, że może to wentylatory powietrza, ale sprawdziłam to i dalej gwiżdże. To ciągły i wyraźnie słyszalny gwizd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Gwiżdże mi przy rozgrzanym silniku na większych prędkościach No własnie na tej zasadzie działa Visco czyli wentylator w beemkach :wink: Jesli na zimnym silniku tego objawu nie ma to na 99% bedzie to własnie załączające się od temperatury sprzegło wiskotyczne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euphoria Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Napisz mi Kolego co mam z tym zrobić? Czy zostawić jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Napisz mi Kolego co mam z tym zrobić? Czy zostawić jak jest? Jesli wskaznik temperatury jest "pionowo" / silnik sie nie przegrzewa , sprawdzony został pasek klinowy / alternator i nie znaleziono przyczyny tego "gwizdania" w powyższych podzespołach .... .... to nic nie nalezy z tym robic tak ma własnie byc :wink: tzn ze wentylacja działa prawidłowo <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euphoria Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi