Tomek v8 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam.Planuje zmiane lamp u siebie w E39 przod i tyl bo troche mi przeszkadzaja pomaranczowe kierunki. Moje auto jest 99r a chcialbym wstawic na tyl z bialymi kierunkami typu glasklar albo z czarnymi.Na przod chce wymienic sam okular z bialym albo czarnym kierunkiem. Mam katalog z lampami Hella i tu jest napisane,ze tylne lampy ktore chce zalozyc byly produkowane od roku 09/00. Problem jest w tym,ze jak patrze na zdjecia lamp do 99r i po 99r to te nowe wydaja optycznie na ciut mniejsze.I tu jest moje pytanie:Czy one faktycznie sa mniejsze czy to jakies zludzenie? Nie chce zrobic babola i kupic lamp,ktore jak sie pozniej okaze beda troche inaczej wyprofilowane albo beda za duze i nie beda pasowaly.Dlatego wole sie upewnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 A wiec z przednimi nie masz zadnych problemow,bo okular trzyma sie na zatrzaskach wiec zdejmujesz stare i zakladasz nowe.Upewnij sie tylko ze uszczelka dobrze lezy i zatrzaski sa zamnkniete,bo jak nie to zaczna ci lampy parowac jak sie dostanie wilgoc. Co do tylnich to nie sa mniejsze.Wszystkie z e39 pasuja do siebie.Jesli chcesz kupic LED ( lampy diodowe) musisz sie upewnic ze da sie je podlaczyc.Niektore z takich lamp maja inne mocowania i trzeba wyciac nowe otwory.No i oczywiscie sprawa polaczenia tez jest inna.Aczkolwiek teraz jest tyle tego na rynku ze kupisz diodowe nie wymagajace przerobek i komputer nie bedzie pokazywal zadnych bledow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dzieki,bede mial to na uwadze. A jak wogole swieca te ledy w E39 :?: Nie maja ciemniejszego swiatla :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Swieca dobrze i nie wydaje mi sie zeby byly ciemniejsze.Kwestia gustu czy ci sie podobaja. Niestety nie moge ci dodac zdjecia bo z jakiegos powodu przekroczylem limit zalacznikow. Wiec musze zatelegramowac do administratora :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi