Tomek v8 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jak w temacie. Witam. W mojej E39,520i czasami bywaja jakies dziwne spadki napiecia... Jezeli np. mam wlaczone swiatla mijania i silnik pracuje na wolnych obrotach to swiatla rozjasniaja sie i przyciemniaja.To samo dzieje sie z lampkami oswietlenia wnetrza. Zupelnie tak jakby w zamiast alternatora byla pradnica. Albo jesli w srodku swieci sie swiatlo i w miedzyczasie wlacze ogrzewanie tylnej szyby to swiatlo znacznie przygasa. Takie spadki napiecia to normalna rzecz jesli jest duzy pobor pradu,ale wydaje mi sie,ze u mnie dzieje sie to ze znacznie wiekszym nasileniem. Jak mam wlaczona dmuchawe i chce zamknac w tym czasie szybe to ona zamyka sie bardzo powoli. Czy to cos z ladowaniem?Czy juz na moj alternator przyszedl czas? Ladowac to chyba dobrze laduje bo nie mam problemow z rozruchem (nawet na mrozie). Raz spalily mi sie w tym samym czasie obydwie zarowki od sw.mijania (moze to bedzie mialo tez cos z tym wspolnego?). :?: pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 cos ci zwarcie robi....moze byc nawet jakas zarowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Sprawdz pasek klinowy / wielorowkowy moze nie jest odpowiednio napięty Regulator napiecia moze konczyc swój żywot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi