Numark125 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Mam pytanie odnośnie skrzyni autoamtycznej 5HP18 w 325 '91. Otóż przy zmianie z 2 na 3 bieg efekt jest taki jakby w manualu przeciagnąć auto na sprzegle i następuje szarpniecie...tym wieksze im mocniej przyspieszam natomiast gdy skrzynia redukuje biegi potrafi sie załączyć tryb awaryjny. Dodam ze olej był niedawno wymieniony. Moje pytanie dotyczy przyczyny takiego zachowania i ewentualnego kosztu naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Kumpel miał tak w pasku b4. Z tego co mi mówił to coś nie tak było w jakimś sterowniku (komputerze?) i nie wrzucał jednego biegu. Czyli z 2 odrazu na 4 wskakiwał. Możliwe, że u Ciebie jest to samo. :roll: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 może być, że właśnie w sterowaniu zawiesza się jakiś zaworek... po wymianie oleju (jeśli dawno nie był zmieniany) wypłukało trochę syfu z konwertera i właśnie gdzieś mogło przyblokować... Spróbuj wyczyścić sterowanie i sprawdzić efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numark125 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dzieki za zainteresowanie tematem...to w takim razie prosze jeszcze o wskazówki w jaki sposób to sie czysci...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kresek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 W serwisie skrzyn automatycznych. Sam bym sie za to nie bral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 W serwisie skrzyn automatycznych. Sam bym sie za to nie bral i nie ufaj; tylko na ręce patrz; bo teraz jak nie przypilnujesz to może być kiszka... olej do czystego pojemnika... raczej nie ma potrzeby znów nowego... dokładnie umyć misę i wyczyścić magnes... no i delikatnie i dokładnie wypłukać sterowanie... chyba najlepiej naftą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numark125 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Tzn mam swojego zaufanego mechanika (on tylko dotyka moje autko) tylko pytanie czy samo czyszczenie wymaga jakis zaawansowanych technologii/narzedzi? Ewentualnie jesli koniecznie serwis czy mozecie polecic jakis dobry we Wrocławiu lub okolicy Wro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 żadnych narzędzi specjalnych nie trzeba... to samo co przy wymianie oleju(filtra) w skrzyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 A jaki olej zalałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numark125 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 D III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 http://ew5.earlweb.com/search.php?site=8§or=1&subset=127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 We Wrocławiu to na rakowej jest serwis skrzyń biegów ( kolo korony ). Sa drodzy ale znają się na robocie. Poszukaj sobie lepiej jakiejś używanej skrzyni bo naprawa się nie opłaca jak to coś poważnego jest. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 tylko skąd pewność że używana jest dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numark125 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 kurcze juz sam nie wiem...bede musial podjechac do jakiegos serwisu niech mi podłacza skrzynie pod komputer ewentualnie przeczyscili sterowanie...dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi