polowa Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 witam wszystkich mam pewien problem. chce wymienic sprezyny z tylu (BMW e36 1992r. poj 1.8) i nie wiem jak sie do tego zabrac a dokladniej czego bede potrzebowal podczas tej wymiany (ktos mowil mi ze bedzie potrzebny scisk do sprezyn i nie wiem czy to prawda... wolalbym zeby nie byl potrzebny bo nie posiadam) tak wiec kieruje swoje pytanie do specjalistow czyli TUTAJ bylbym wdzieczny za szybki instruktaz z gory DZIEKI [ Dodano: 10 Styczeń 09, 20:38 ] to znowu ja:) napewno nikt nie zmienial sprezyn??? bo naprawde nie chce mi sie tego robic jesli nie wiem czy poradze sobie bez sprzetu a jest troche zimno zeby na chybil trafil robic wiec moze ktos napisze chociaz czy da sie to zrobic bez scisku do sprezyn wielkie dzieki [ Dodano: 10 Styczeń 09, 22:08 ] dzieki bardzo za pomoc ale znalazlem juz wszystko gdzies indziej dla zainteresowanych: jesli nie posiadacie sciagacza do sprezyn to wystarczy odkrecic dol amorka i przydepnac wachacz wtedy sprezyna wyjdzie swobodnie. mozna zamkna temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NORBI230 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam, żeby wymienić amorki z tyłu, będziesz potrzebował klucza płasko oczkowego "13" i "19". Tym mniejszym odkręcasz po dwie nakrętki na amorek w komorze bagażnika. Mocowania znajdują się za wygłuszeniami bocznymi na nadkolach, a "19"-ką mocowanie amortyzatora w dolnej jego części przy wahaczu (od dołu). Jak się sprężysz zajmie Ci to pół godziny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncy Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 jest prościej zdjąć koło i odkręcić jedną śrubę mocującą amortyzator od dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi