szafarzszafarz Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam Znalazłem przyczyne nie wchodzenia na wyższe obroty mojej bmki e36 318 silnik m40 z 1993r. Chodzi jak diesel którys zawór jest zużyty albo popychacz albo trzeba wyregulować coś z tych 3 rzeczy. I prosze o jakieś sugestie ile bedzie kosztowałe naprawa. Pewno trzeba sciagać głowice to wtedy i uszczelka i nie wiem czy nie trzeba wtedy wymianiać paska rozżądu proszę o odpowiedź kogoś kto się na tym zna. \ Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Piszesz ze znalazłes przyczyne ... Chodzi jak diesel którys zawór jest zużyty albo popychacz albo trzeba wyregulować coś z tych 3 rzeczy a tu masz same albo to albo to albo to po opisanych przez Ciebie objawach to tak : -do wymiany moze byc ktorys hydroregulator lub wałek ma juz wytarte krzywki -zatkana moze byc również rurka ktora podaje olej na magistrale w efekcie czego masz klekota bo olej nie idzie trafia w takiej ilosci jak powienien do hydroregulatorów a tak na marginesie to w M40 zaworów sie nie reguluje :wink: Nie zaczynaj od zdejmowania głowicy , tylko od zdjecia dekla zaworowego i zobacz w jakim stanie jest wałek :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 witam jezeli masz rzeczywiscie zurzyty hydropopychacz ja bym wymienil wszystkie pasek tez bym wymienil i przyjrzalbym sie rolkom i napinaczowi (pozniej masz spokojna glowe )koszt robocizny zalezy od tego gdzie sie z tym udasz pozdrawiam cen czesci niestety nie pamietam ale zajrzyj tu www.automotosklep.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 http://allegro.pl/item521253688_komplet_hydroelementow_do_bmw_316i_m40.html caly zestaw wsumie od m40b16 ale do m40b18 tez pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarzszafarz Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Dzieki wielie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi