Skupa Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam Przymierzałem się do kupna graja z MP3 i przypadkiem znalazłem taki gadżet na allegro kosztuje to grosze Mam do Was związane z tym pytanie czy warto to kupić i jak to działa w samochodzie? Czy lepiej kupić radio z MP3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Polecalbym radio z mp3.Ja osobiscie nie jestem zwolennikiem tego typu wynalazkow jak ta kaseta.Owszem,dzialac to ona dziala ale przypuszczam,ze napewno jakosc dzwieku jest gorsza.A poza tym wystajace z radia jakies dziwne kable....Wyglada to cholernie niesmacznie.Do tego musialbys miec jeszcze jakiegos discmana albo cos w tym rodzaju.Oczywiscie wybor nalezy do Ciebie.pozdro. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Miałem kiedyś podobną kasetę. Reweleacji nie ma, ale działa :wink: Jako tymczasowa prowizora może być Pamiętam jak na tych wakacjach spalił nam się sprzęt i prowadziłem dyskotekę podłączony do czegoś takiego Przypuszczam tylko, że kabel będzie zawadzał. W obecnym radyjku mam wyjście AUX, a nie używam go własnie przez krzątający się przy dźwigni zmiany biegów kabel Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Mam coś takiego nawet dzisiaj użyłem żeby sprawdzić i nie ma co narzekać. Podłączyłem do tego mp3 która bez problemu zmieściła mi sie w popielniczce wiec kabel nie rzucał sie w oczy. Jeżeli nie masz sentymentu do fabrycznego radyjka BMW to po prostu kup sobie jakieś współczesne na płytki i po problemie, ja mam fabryczne radyjko i nie zamieniłbym go na żadne inne. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmajchel17 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 mam znajomego i korzysta z tego już pół roku na razie nie narzeka, ma podłączona MP3 więc z muzyka jest na bieżąco... p.s. jeden wielki + radia ci nie zawiną i szyby nie wybija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Mam,korzystam i nie narzekam. Mam podłączoną MP3-kę do tego i to naprawdę działa,a co do jakości odbioru nie mam ŻADNYCH zastrzeżeń. Mam fajne radyjko SONY,ale jak pomyślałem,że mam ciąć kable kombinować to zdecydowałe,m się na adapter. Tanio i naprawdę dobrze. Są 2 mankamenty tego urządzenia,w MP3-ce trzeba zmieniać baterie co jakiś czas(zależy jak dużo słuchasz),ale można to rozwiązać ładowarką i akumulatorkiem,noi to co mnie denerwuuje,czasem jest coś takiego jakby obracało stronę kasety,na moment,nie wiem od czego to zależy,bo czasem słucham np.2-3godziny i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmajchel17 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 noi to co mnie denerwuuje,czasem jest coś takiego jakby obracało stronę kasety,na moment,nie wiem od czego to zależy,bo czasem słucham np.2-3godziny i nic. tak się dzieje gdy nie leci żadna piosenka, radio myśli że skończyła się kaseta i w tym momencie włącza się auto reverse (automatic tape selector) czyli chce "nam ułatwić życie" żeby nie wyciągać kasety i nie przekładać na drugą stronę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 niedawno czytałem artykuł o takim wynalazku: http://znam.to/recenzje/929/Kaseta-MP3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Jakość nie najlepsza , czasami trzeszczy, czasami szumi lepiej kupić radyjko. Choć swoja funkcje ta kaseta spełnia muzyki posłuchasz ale w średniej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Jakość nie najlepsza , czasami trzeszczy, czasami szumi to chyba jakiś felerny produkt widziałeś. U mnie nie szumi ,nie trzeszczy,jakość jest dobra. Jeśli wyciszysz mocno MP3-kę,a radio dasz głośno, wtedy jest lekki szum,ale jeśli normalnie używasz nie ma żadnych szumów. tak się dzieje gdy nie leci żadna piosenka, radio myśli że skończyła się kaseta i w tym momencie włącza się auto reverse też nie bardzo,bo to właśnie się obracało w czasie trwania piosenki. Czasem działa non-stop bardzo długo,nie wiem może to wina mojego radia,nigdy nie używałem na nim normalnych kaset,bo nie mam takich... [ Dodano: 3 Styczeń 09, 10:41 ] P.S. niedawno czytałem artykuł o takim wynalazku: http://znam.to/recenzje/929/Kaseta-MP3 podobne,ale to nie to. Adapter o którym mówimy jest naprawdę tani(na allegro znajdziecie nawet za 1.5zł!!! ) i nie ma własnego zasilania,jedynie przenosi cyfrowo dźwięk do starego odtwarzacza kasetowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Panowie z takiego urządzenia nie może być dobrego dźwięku. Grać to będzie, ale zapewniam was, że nawet do średniej jednostki nie ma porównania. O obsłudze i latających kablach nawet nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 To ja zaproponuje transmitter jeździłem z takim urządzeniem jakiś rok i sprawuje się idealnie, w e30 jak wsadzałem w zapalniczce idealnie można było obsługiwać i nic nie zawadzało (pomimo że wystawał jeszcze pendrive z niego). W e34 wsadzałem z tyłu w zapalniczke i obsługiwałem pilotem. Jakość dzwięku jak radio poprostu jakby się radia słuchało. Teraz widzę że są jeszcze tańsze i nawet obsługują karty SD (czyli nic nie wystaje). Zasięg nawet do 15m - na spotach jak się z paru aut puści tą samą muzykę to daje rady uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 To ja zaproponuje transmitter Zastanawiałem się nad wyborem i wybrałem kasetę,bo nie mogę ustawić ręcznie wybranej częstotliwości na radiu,poza tym mam ciągle podłączone CB do zapalniczki. Jakość tak jak kolega pisze radia,bo dźwięk przekazuje falami radiowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Radio do akumulatora i zapalniczka będzie wolna A co za problem że ręcznie nie możesz ustawić ? To Ci wyszuka i będzie grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAgOn330Pl Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Super się sprawuje fona Galaxy też podłaczysz i sluchasz muzy bez mp3 muze zgrywasz na karte micro sd i cieszysz sie muza ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Wszystko fajnie panowie, fonia git, użądzonko super tylko jest problem- przynajmniej ja go widzę. Brak możliwości "przewijania" utworów, wszystko leci od A do B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Kolo 2dyszek kupisz juz jakis transmiter. Ja kiedys mialem taki z dwoma koncowkami usb i jacka. Mp3 z wlasnym akumulatorkiem i nie bylo nigdy problemu z bateria, bo ladowalo caly czas. Gralo calkiem dobrze. Znajomi mieli takie lepsze z wyswietlaczem i pilotem kolo 50pln i tez zadowoleni. Ale jednak wybralem nowe radio. Czesc radiootwarzaczy ma teraz wyjscie usb na kablu, mozna schowac w schowku i nic nie wystaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 a ja kupiłem xcarlinka!!!http://allegro.pl/zmieniarka-xcarlink-usb-sd-bmw-e46-e39-gotowy-wtyk-i1800500807.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Bawiłem sie parę dni takim czymś - jakość dźwięku nie powala (chociaż model "hama" był już całkiem całkiem), co do kabli to gdzieś na necie chłopak opisał jak to fajnie pochować nie niszcząc radia i tapicerki w E46 - dobre jeżeli nie masz kasy i nie chce ci się nagrywać CD w Audio do zmieniarki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAgOn330Pl Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Na fonie przewijasz dajesz minimum glosu i muza dość przyzwoicie lupie nawet w 5.1 o ile masz taka sekwencje na fonie wlaczasz nawi co chcesz czy filmik ;)wszystko w jednym uchwycik na fona i nic nie odstaje i nie wisi Edytowane 17 Września 2011 przez DrAgOn330Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarunia2 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 w moim przypadku jak uzywalem tej kasety na dzwiek nie narzekam, troche gubi wysokie tony ale ustawieniami radia czy telefonu mozna nadrobic. Jedyna wada to wlasnie ten kabel.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi