Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Polecalbym radio z mp3.Ja osobiscie nie jestem zwolennikiem tego typu wynalazkow jak ta kaseta.Owszem,dzialac to ona dziala ale przypuszczam,ze napewno jakosc dzwieku jest gorsza.A poza tym wystajace z radia jakies dziwne kable....Wyglada to cholernie niesmacznie.Do tego musialbys miec jeszcze jakiegos discmana albo cos w tym rodzaju.Oczywiscie wybor nalezy do Ciebie.pozdro. <bmw_1>

Miałem kiedyś podobną kasetę. Reweleacji nie ma, ale działa :wink: Jako tymczasowa prowizora może być ;) Pamiętam jak na tych wakacjach spalił nam się sprzęt i prowadziłem dyskotekę podłączony do czegoś takiego xDxDxD Przypuszczam tylko, że kabel będzie zawadzał. W obecnym radyjku mam wyjście AUX, a nie używam go własnie przez krzątający się przy dźwigni zmiany biegów kabel :/

Pozdrawiam

Mam coś takiego nawet dzisiaj użyłem żeby sprawdzić i nie ma co narzekać. Podłączyłem do tego mp3 która bez problemu zmieściła mi sie w popielniczce wiec kabel nie rzucał sie w oczy. Jeżeli nie masz sentymentu do fabrycznego radyjka BMW to po prostu kup sobie jakieś współczesne na płytki i po problemie, ja mam fabryczne radyjko i nie zamieniłbym go na żadne inne. <bmw_1>

Mam,korzystam i nie narzekam. Mam podłączoną MP3-kę do tego i to naprawdę działa,a co do jakości odbioru nie mam ŻADNYCH zastrzeżeń. Mam fajne radyjko SONY,ale jak pomyślałem,że mam ciąć kable kombinować to zdecydowałe,m się na adapter. Tanio i naprawdę dobrze. Są 2 mankamenty tego urządzenia,w MP3-ce trzeba zmieniać baterie co jakiś czas(zależy jak dużo słuchasz),ale można to rozwiązać ładowarką i akumulatorkiem,noi to co mnie denerwuuje,czasem jest coś takiego jakby obracało stronę kasety,na moment,nie wiem od czego to zależy,bo czasem słucham np.2-3godziny i nic.

noi to co mnie denerwuuje,czasem jest coś takiego jakby obracało stronę kasety,na moment,nie wiem od czego to zależy,bo czasem słucham np.2-3godziny i nic.

tak się dzieje gdy nie leci żadna piosenka, radio myśli że skończyła się kaseta i w tym momencie włącza się auto reverse (automatic tape selector) czyli chce "nam ułatwić życie" żeby nie wyciągać kasety i nie przekładać na drugą stronę :wink:

Jakość nie najlepsza , czasami trzeszczy, czasami szumi
to chyba jakiś felerny produkt widziałeś. U mnie nie szumi ,nie trzeszczy,jakość jest dobra. Jeśli wyciszysz mocno MP3-kę,a radio dasz głośno, wtedy jest lekki szum,ale jeśli normalnie używasz nie ma żadnych szumów.
tak się dzieje gdy nie leci żadna piosenka, radio myśli że skończyła się kaseta i w tym momencie włącza się auto reverse
też nie bardzo,bo to właśnie się obracało w czasie trwania piosenki. Czasem działa non-stop bardzo długo,nie wiem może to wina mojego radia,nigdy nie używałem na nim normalnych kaset,bo nie mam takich...

[ Dodano: 3 Styczeń 09, 10:41 ]

P.S.

niedawno czytałem artykuł o takim wynalazku: http://znam.to/recenzje/929/Kaseta-MP3
podobne,ale to nie to. Adapter o którym mówimy jest naprawdę tani(na allegro znajdziecie nawet za 1.5zł!!! ) i nie ma własnego zasilania,jedynie przenosi cyfrowo dźwięk do starego odtwarzacza kasetowego.

To ja zaproponuje transmitter :) jeździłem z takim urządzeniem jakiś rok i sprawuje się idealnie, w e30 jak wsadzałem w zapalniczce idealnie można było obsługiwać i nic nie zawadzało (pomimo że wystawał jeszcze pendrive z niego). W e34 wsadzałem z tyłu w zapalniczke i obsługiwałem pilotem. Jakość dzwięku jak radio :) poprostu jakby się radia słuchało. Teraz widzę że są jeszcze tańsze i nawet obsługują karty SD (czyli nic nie wystaje). Zasięg nawet do 15m - na spotach jak się z paru aut puści tą samą muzykę to daje rady uklon_bmw

To ja zaproponuje transmitter
Zastanawiałem się nad wyborem i wybrałem kasetę,bo nie mogę ustawić ręcznie wybranej częstotliwości na radiu,poza tym mam ciągle podłączone CB do zapalniczki. Jakość tak jak kolega pisze radia,bo dźwięk przekazuje falami radiowymi.

• 2 lata później...

Kolo 2dyszek kupisz juz jakis transmiter. Ja kiedys mialem taki z dwoma koncowkami usb i jacka. Mp3 z wlasnym akumulatorkiem i nie bylo nigdy problemu z bateria, bo ladowalo caly czas. Gralo calkiem dobrze. Znajomi mieli takie lepsze z wyswietlaczem i pilotem kolo 50pln i tez zadowoleni. Ale jednak wybralem nowe radio. Czesc radiootwarzaczy ma teraz wyjscie usb na kablu, mozna schowac w schowku i nic nie wystaje.

Bawiłem sie parę dni takim czymś - jakość dźwięku nie powala (chociaż model "hama" był już całkiem całkiem), co do kabli to gdzieś na necie chłopak opisał jak to fajnie pochować nie niszcząc radia i tapicerki w E46 - dobre jeżeli nie masz kasy i nie chce ci się nagrywać CD w Audio do zmieniarki:)

Na fonie przewijasz dajesz minimum glosu i muza dość przyzwoicie lupie nawet w 5.1 o ile masz taka sekwencje na fonie ;) wlaczasz nawi co chcesz czy filmik ;)wszystko w jednym ;) uchwycik na fona i nic nie odstaje i nie wisi ;)

Edytowane przez DrAgOn330Pl