Rafałs Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 tak jak w temacie wymieniłem olej w ręcznej skrzyni biegów na zalecany (to co na naklejce) MTF-LT2 i mam wrażenie jak gdyby biegi wchodziły z większym oporem... dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 bo jest zimno na dworze,ja mam to samo,a jak już sie troche rozgrzeje to normalnie biegi wchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałs Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 ale po pól godzinie jazdy jest podobnie... [ Dodano: 30 Grudzień 08, 18:58 ] zrobiłem dzisiaj 100 km i wszystko gra :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Rafałs, to normalny obiaw,świeży olej i minusowe temperatury = gęsty olej.Wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Hej! Mam takie same objawy ciężko wchodzących biegów... Tylko że jak mocniej ściśnie mrozem to rano mam czasem problem z wrzuceniem biegu albo ze zrzuceniem na luz (jak zostawię na noc na biegu) Z czasem jak auto się rozgrzewa - objawy słabną i zanikają... ALE! Zauważyłem, że jak trzymam sprzęgło w podłodze wciśnięte to pierwszy bieg wejdzie twardo a następne leciutko (bez puszczania sprzęgła). Ale kiedy puszczę sprzęgło po każdym biegu to każdy następny wchodzi ciężko. Ogólnie od czasu wymiany sprzęgła biegi wchodzą mi ciut twardziej i precyzyjniej. To może być jakoś ze sobą powiązane? Czy te objawy są normalne? Czy mogę z tym jeździć? Czy może wymienić olej...? Poradźcie co zrobić... PZDR! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Moge sie mylic, ale proponuje wymienic plyn w sprzegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałs Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Moge sie mylic, ale proponuje wymienic plyn w sprzegle. to jest bardzo dobry pomysł ale nie wiem gdzie jest zbiorniczek bo serwo jest zaraz przy skrzyni... (wiem ze jest tam DOT3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 ile za olej ?? z wymiana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałs Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 ja mam MTF-LT3 i za litr cos koło 90 zł. a wymienisz sobie sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 to jest bardzo dobry pomysł ale nie wiem gdzie jest zbiorniczek bo serwo jest zaraz przy skrzyni... (wiem ze jest tam DOT3) Zbiorniczek to ten sam co płynu hamulcowego. Ukł.sterowania sprzęgłem i ukł.hamulcowy jedzie na tym samym płynie... Olej w skrzyni chyba i tak wymienię... Rafałs, ile wchodzi oleju do skrzyni? Mam 318is A ile może kosztować wymiana płynu hamulcowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałs Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 -do skrzyni wychodzi 1,1 L (koło korka wlewu jest naklejka z informacją o oleju) -co do wymiany płynu hamulcowego to myślę że z 40 zł. ale jak masz kanał to dasz radę sam to zrobić :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 mam niedaleko siebie podjazd na dworze ale zimno jest i raczej nie będzie mi się chciało z tym bawić Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi