MCD Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 witam..sprawa jest taka ,ze od strony pasazera pod dywanikiem w rogu mam mokre !no kurde nagle mam mokre!myslalem ze wyschnie bo moze dostalo sie wody od mycia,ale rano patrze a tam przymarzniete...ciul pojezdzilem do poludnia patrze a tam mokro jest!!!!..co to za przyczyna?nagrzewnica padla czy jakis przeciek mam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Bardzo prawdopodobne ze to nagrzewnica. Kup sobie na stacji uszczelniacz do chłodnic i powinno być OK. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan83 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 na twoim miejscu nie wlewał bym tego uszczelniacz to nic nie da . po prostu przyszedł czas na wymiane nagrzewnicy miałem to samo . jest przy tym dużo roboty i mało miejsca, nieprzyjemna sprawa.. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 W moim poprzednim aucie przeciek byl z nagrzewnicy,ale najtanszy plyn uszczelniajacy pomogl sie go pozbyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ja sprobowalbym jednak z tym proszkiem.Wsypac go nie zaszkodzi.Moze akurat to pomoze i zaoszczedzi Ci wiele nieprzyjemnej roboty.A upewniles sie juz ze to napewno nagrzewnica a nie jakas mala dziurka w podlodze pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Tylko pytanie w którym rogu?Jeśli od strony drzwi bardziej bym stawiał na uszczelkę pod przednią szybą.Jeśli od strony półki z biegami to może być nagrzewniczka,jak wspomnieli koledzy.Łatwo to sprawdzić.Odkręć tapicerkę na panelu(3 minuty roboty),dobrze rozgrzej silnik i zgaś.Weź latarkę o poobserwuj (nagrzewniczka jest widoczna ).Płyn który stygnie ma tendencje do rozprężania się i wtedy najlepiej widać wycieki. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ja miałem mokro 2 dni od strony pasażera a winna była dziwna zaślepka w podłodze widoczna od strony podwozia.dywanik był wilgotny ale bardziej na środku i tylko jak było mokro na drodze. U Ciebie jesli wodę masz stale nawet przy suchych drogach to raczej nagrzewnica choć słyszałem ,że są tam przewody odprowadzajace ew wycieki na zewnątrz auta-może wężyk zsunął się i leje się do kabiny albo rozszczelniła sie konkretnie nagrzewnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi