szafarzszafarz Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam Mam w planach na wiosne wymianic swoje BMW I wacham sie miedzy 325 benzyna z vanosem a 325 TDS Oczywiscie E36 takie z 92-94 rok Powiedzcie mi która jest lepsza interesuje mnie: -rospędzanie od 0 do 100 -spalanie tych silników -i wadliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam 1. 0-100 m50 bedzie miał sporą przewage(TDS tez sie nie wąsko zbiera-143 KM ) 2.Spalanie bedzie napewno mniejsze w TDS-ie 3.Nie chce za bardzo najezdzac na TDSy ,ale z tego co mi wiadomo to ich głównymi bolączkami są turbiny i pompy wtryskowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 przy obecnych cenach paliwa polecam 325 benzynke:D 192 km spokojnie wystarcza do smigania zacnego po miesciwie:D tds juz nie jest tak korzystym zakupem pozdrowiony:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarzszafarz Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Tez słyszałem że te bmki 3 TDS-y to troche wadliwe silniki mają Powiedzcie mi jeszcze ile za taką trójke 2,5 z vanosem w benzynce trzeba dać najlepiej bez jakiś tam tuningów ale z bogatym wyposażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 10tyś.zł Ci starczy,a na pewno lepiej się zbiera od TDS'a. Nawet moje 320i ma lepszy czas do setki od 325TDS. Chyba,że zaczniesz inwestować i chipować tak jak Serek to wtedy zostanę z tyłu,ale spalanie wcale nie rewelacyjne,a ropa droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 co ty gadasz ja 328 zamiote ale jakim kosztem:D wsadzilem tyle ze moglbym kupic m3:D heh chodzilo raczej o zlamanie stereotypu ze tds to najgorszy silnik w bmw i udowodnilem to ...szkoda tylko ze normalnie przy takiej troche agresywniejszej jezdzie pali mi 14:D heh ale na trasie spali 6-5 7 litrow na 100D:" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Jezeli duzo jezdzisz to taniej dieslem,nawet przy jednakowych cenach paliwa,bo diesel mniej pali,ale jezeli malo jezzisz to lepiej benzyna,bo auto tansze w zakupie. Moj pali 7-7,3l/100km, a z laweta 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 serowa buma ma niesamowity dzwiek ale mysle ze w benzynce choć te nowe Diesle to nie to co bylo kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Hej ja to powiem tak : Ja mam 325tds w automacie ta ze zdjecia a kumpel ma 325i. I wszystko zalezy od tego do czego potrzebujesz i co wymagasz od samochodu.Jezeli chodzi o spalanie to mi w automacie pali po miescie srednio 10 litrow( a nie jestem emerytem:) na trasie przy predkosciach 90-130 idzie spasc do 6,5-7 litrow.Wiadomo ze w manualu bedzie o 1 litr mniej(Zaznaczam ze mam fele 16"/9" 225/45 a to tez robi swoje), kumplowi w 325i w monualu spalanie po miescie wacha sie od 12-15 litrow i to w miare spokojnej jazdy.Jezeli chodzi o osiagi to rzeczywiscie dwa rozne swiaty ale jak na diesla dzieki 6 garkom Tds zbiera sie calkiem fajnie.Szybsze napewno jest 325i:) Ja swoim tdsem w automacie na A4 220km/h polecialem ale na wiecej wlasnie skrzynia nie pozwala. Nastepna sprawa jest taka ze jezeli chodzi o dzwiek silnika to szczerze -325i to poezja dla uszu.Ten silnik warczy pieknie jak kazde BMW od 6 garkow w gore.Jak zalozysz sporta to siadajac za kiera bedziesz slyszal jak dziecinka ci mowi"od tego jest kickdown zeby go docisnac:)".I tego troszke zazdroszcze koledze. TDS tez pieknie mruczy wlasnie dzieki 6 garkom ale to juz nie tosamo. Sumujac wszystko : Jezeli masz ciezka noge i niestraszne ci ceny paliw a na swiatlach chcesz udowodnic wszystkim innym posiadaczom dylizansow ze ty jestes liderem bo masz taki a nie inny znaczek na masce to inwestuj w 325i . Jezeli zas patrzysz umiarkowanie na mniejsze zuzycie paliwa i tez ze swiatel chcesz odejsc pierwszy lecz bez wiekszego ryku:)hehhehe , nie jestes rajdowcem i czasami wozisz dziecko w samochodzie to kup TDS. W obu pryzpadkach najpierw sprawdz dobrze autko.Ja z moim TDSem nie mialem wiekszych problemow,autko ma 210000km i jezdzi na pelnym syntetyku.Wystrzegaj sie auta z olejem mineralnym bo to juz szrot.I PODSTAWOWA RZECZ TRZYMAJ SIE Z DALA OD INSTALACJI GAZOWEJ .TO CHANBA DLA BMW.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POSIADACZY BMW.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 ja polecam tdsa nigdy nie chcialem miec diesla ale w koncu sie skusilem i jestem zadowolony wysttarczy zczipowac i ma prawie tyle samo co 325 w bezynie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 szafarzszafarz odpowiedz sobie na jedno pytanie... " Do czego jest potrzebne ci auto ? " Jeśli do jazdy od punktu A do B to polecam TDS, ale jeśli chcesz pojeździć bardziej sportowo to tylko 325i (mówię o serii bez chipów itp). Miałem TDS-a i byłem z niego bardzo zadowolony, ważne by znaleźć zdrowy egzemplarz - a to nie jest łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam! Mam e36 325i, szczerze polecam ten model i rodzaj jednostki napędowej. Od 0 do 100 zgodnie z tym co podaje producent, nie wiele ponad 8 sekund. Prędkość maksymalna 233km/h jest zaniżona o około 5-7 faktycznej jaką można osiągnąć moim zdaniem. Spalanie w cyklu mieszanym to 9-10 litrów et95/100km Spalanie w trasie spada nawet do 8 litrów na 100km Staram się jeździć dynamicznie i ekonomicznie jeśli to tylko możliwe. Podsumowując, polecam 325i bo jest ciekawiej. PS. Pomyśl nad 328i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi