Maras1122 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam. Znajomy poprosil mnie abym poruszyl ten temat na forum. Jest on posiadaczem e36 z 92r. wymienil silnik z 1.6 na 1.8 i auto nie ma iskry. Coz moze byc tego przyczyna i jaki moze byc szacunkowy koszt naprawy takiego auta? Z gory dziekuje za odpowiedz. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 nie ma iskry na jednym cylindże czy na wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal-lubin Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 nie zalozyl przypadkiem silnika z imo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ja mam silnik 1,8 z imobilaizerem to nie ma nic do iskry ponieważ silnik wogóle by nie kręcił , możesz sprawdzić cewkę tam jest takie małe kółko średnicy ok 4mm na samej górze jeżeli jest wypukłe to masz cewkę do wymiany , jeżeli nie ma napięcia na jedną świecę to sprawdź przewody , możesz mieć również gdzieś przebicie. Brak iskry - wilgotna lub zanieczyszczona kopułka rozdzielacza - zbyt niskie napięcie cewki - brak masy (może kabel od masy się odłączył) - sprawdź przekaźnik i bezpiecznik od urządzenia sterującego niech nie oddaje auta do mechanika bo może go naciągnąć wymyślać nie wiadomo co , a może to być jakaś mała pierdółka jest dużo opcji pierw sprawdź te na górze jeśli nie to to daj znać napisze co dalej , jeśli trochę znacie się na silnikach to powinno pójść bez problemu a koszt naprawy to maksymalny max to 400 zł oczywiście u mechanika , ale ja bym sam to zrobił i może obejdzie się bez kasy . Jak kupiłem samochód to na drugi dzień mi zdechł i nie dało rady odpalić a iskra była znajomy mechanik miał mi to zrobić na podwórku zaglądnął i stwierdził że komputer padł lub imobilaizer się popsuł i blokuję pompę paliwa i mówił w kółko że to złom , w końcu sam wydobyłem pompę paliwa podłączyłem na krótko pod akumulator i nic szarpnąłem za sam dół tam gdzie jest ta siatka i od razu ruszyła włożyłem pompę z powrotem i odpalił od razu i do dziś jeżdżę bez żadnych problemów . Jeśli chcesz już mechanika to oddaj do stando we Wrocławiu chyba najlepszy serwis mają wiedzę i sprzęt a co najważniejsze przykładają się do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi