sulek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Chciałbym się spytać was, co jest inne w M52B23 w stosunku do silnika M50B25, węższy wydech czy dolot, albo coś innego oraz co można zrobić, żeby zwiększyć moc w M52B23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 co jest inne w M52B23 w stosunku do silnika M52B23 chyba nic. :lol: Pomyłka jakaś tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Różnica m.in. taka że M52 mają aluminiowy blok. Poza tym myśle że na podwyższenie mocy można liczyć po zmianie kolektorów na te z M50-są większe. happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 co jest inne w M52B23 w stosunku do silnika M52B23 chyba nic. :lol: Pomyłka jakaś tak mi się wydaje.To, że różnica jest to nawet ja wiem. Wymiana kolektorów ssących czy wydechowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 co jest inne w M52B23 w stosunku do silnika M52B23 Przeczytaj dokładnie powyższy tekst :!: Co do różnic: dolot inny, blok aluminiowy i zdaje się doszedł vanos-to są rzeczy widoczne gołym okiem, a co głębiej, to chyba wałek rozrządu (ale tego nie jestem pewien) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 blok aluminiowy to wiem, dolot też, nie co jest pewni węższy - dlatego ma między innymi mniej mocy, ale pewnie nie tylko dlatego, ciekawe czym jest jeszce zdławiony. na realoem widziałem wydech od 325 i ono ma do samego końca dwie rury, a 323 w połowie łączą się w jedną. VANOS to zmiennie fazy rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Vanos to zmienne fazy rozrządu. I wszystko się zgadza tylko napisałeś jaka jest różnica między M52B23,a M52B23 czyli dwa razy to samo. Domyślam się,że miało być M50,dlatego pisałem,że pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Domyślam się,że miało być M50,dlatego pisałem,że pomyłka. raczej chodziło mu o róznice miedzy m52b23 jaki ma a m52b25 zreszta tak ma w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi