baryPL Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam mam taki problem w sumie to kolega mój kupił samochód i nie może go przerejstrować ponieważ w jednej z umów poprzednich właścicieli czegoś tam brakuje chce zrobić przegląd i ubezpieczyć samochód Czy może ubezpieczyć ten samochód na siebie jeżeli nie jest przerejstrowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Czy może ubezpieczyć ten samochód na siebie jeżeli nie jest przerejstrowany ? Tak moze ubezpieczyc własciwie od kupna ma na to 30 dni , wystarczy do tego umowa kupna-sprzedazy :wink: Z przerejestrowaniem to juz zupełnie inna bajka , Wydział Komunikacji musi miec zachowana chronologie czyli musi miec zgłoszone wszystkie poprzednie umowy kupna zeby uwzglednic tą ostatnią :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Mordulec ma racje, sam to przerabialem miesiac temu, na szczescie z papierami dostalem wszystkie umowy, i nie bylo zadnych problemow. ale zdziwilem sie, gdy pojechalem do wydzialu komunikacji a sie okazalo ze nie zarejestrują go bez poprzednich umów. pojechalem do domu, wzialem umowy, wszystko pokazalem no i udalo sie jest to wymagane jedynie wtedy gdy poprzedni wlasciciele nie rejestrowali auta na siebie (ja tak mialem gdy kupilem e30 - kto inny w dowodzie, kto inny w OC a kto inny sprzedawal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi