rynek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam mam problem z parowaniem szyb czy jest to wina filtrow powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Wszystkich szyb,czy głównie przednia przy włączonym nawiewie? Jeśli masz wilgoć w aucie,która może dostawać się w przeróżne sposoby to będą Ci szyby parować. Na dworze chłodno to się będzie skraplać na szybach. Jeśli tylko przednia przy włączonym nawiewie to sprawdź nagrzewnicę może z niej ciec płyn chłodniczy. P.S. kiedyś jeden facet powiedział mi,ze przeciera szyby denaturatem,żeby nie parowały i niby to działa. Ja nigdy nie próbowałem,ale w sumie to nie zaszkodzi,nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 A jakie masz auto ? Bo przyczyn może być wiele, przeważnie filtry kabinowe - (znam też mistrza, co całą zimę przejeździł z zamkniętym obiegiem wewnętrzny i też mu bardzo szyby parowały :lol: ) bez obrazy oczywiście bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rynek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 e36 2.5td nie ma klimy mam wlaczony nawiew na 1 na najcieplejsze powietrze i po poru min jazdy na bocznych szybach jest juz para.Wyciaglem juz 2filtry tzw stozkowe tylko zastanawiam sie gdzie jest trzeci jesli wogule jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Spotkałem się też z taką sytuacją, że w bagażniku, po prawej i lewej stronie w skrytkach ponapychane były szmaty, papiery i inne szpargały, które uniemożliwiały dobrą cyrkulację powietrza w aucie, powodując parowanie szyb - podobnie jest w e39, nie wiem jak w e36 <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rynek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Powymienialem filtry i wymienilem przy okazji termostat bo nie moglem zagrzac auta teraz juz jest ok zeby tylko sie nic nie zmienilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi