baryPL Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam mam taki problem chcę wymienić te pompkę sprzęgła przy pedale tylko wogóle nie mogę jej znaleźć ma ktoś jakieś zdjęcia gdzie się znajduje lub napiszcie jak się dostać do tej pompki i ewentualnie wymienić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloq Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Nie jestem pewien ale moze byc ze jest pod autem :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 tak jest pod autem tyle wiem tylko nie wiem jak się dostać do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekbmwe34 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 z lewej str.auta pod siedzeniem kierowcy,wchodzi w skrzynie biegow na dwie nakretki,no i przewod hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felix666 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 "pompka sprzegla przy pedale"-czlowieku,mowie ci -dawno sie tak nie usmialem ! :party: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o wysprzęglik ,bo to fachowo tak się nazywa to przykręcony jest do skrzyni na dwie nakrętki,z przewodem doprowadzającym płyn hydrauliczny.Wymiana ok. 2 minuty.po całej robocie trzeba jeszcze odpowietrzyć układ,co trwa około 1 minuty.Całość zajmuje około 10 minut.Więcej rozbierania plastików i innych dupereli jak cała robota. <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 koledzy wiem jak wymienić wysprzęglik siłownik sprzęgła http://allegro.pl/item493221552_wysprzeglik_silownik_sprzegla_bmw_e36_z3_ss.html tylko nie wiem jak wymienić a właściwie się dostać do WYSPRZEGLIKA POMPKi!!!! SPRZEGLA czyli http://allegro.pl/item484628967_wysprzeglik_pompka_sprzegla_bmw_e36_1_6_95_czesci.html a co w tym śmiesznego felix666 ? Może ktoś już wymieniał ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Według tego rysunku (nie widać tego) domyślam się, że pompka sprzęgła jest w kabinie i musi być połączona bezpośrednio z pedałem sprzęgła. Co do pana felix666, lubi się czepiać źle sformułowanych wyrażeń, a konstruktywnego NIC. Pozdrawiam :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 a masz może jakiś pomysł jak się do niej dostać bo pod autem nie mogę znaleźć ale w kabinie nie sprawdzałem jeszcze jutro poszukam też mi się wydaje że jest bezpośrednio z pedałem ale chyba wyciąga się ją z zewnątrz spróbuję dojść od siłownika do pompki tymi metalowymi rurkami przez które płynie płyn dzięki za schemat pozdro 8) a co to za element z numerem 25 ? i mógłbyś dać linka z tą stroną ze schematami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 też mi się wydaje że jest bezpośrednio z pedałem ale chyba wyciąga się ją z zewnątrz Ja wnoszę że pompa jest w środku i ją się demontuje ze środka, a wnioskuję to po gumkach nr 8 i 10 na rys. a co to za element z numerem 25 ? Nie mam pojęcia może jakiś czujnik lub odpowietrznik - nie ma opisu do tego. mógłbyś dać linka z tą stroną ze schematami http://bmwfans.info/original/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 dzięki za pomoc <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 jest w środku... trochę trzeba się powyginać ale spokojnie się ja wymienia... <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi