SYMECEKe36coupe Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam!! Mam okazję kupić części do mojej e36 , ale nie jestem pewien czy bedą pasowały. Chciałem więc zapytać czy części z M42B18 bedą pasowały do M43B16. Chodzi mi o osprzęt silnika , elementy przeniesienia napędu , zawieszenie , wydech i inne. Z góry wielkie dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu250588 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 szczerze kolego nie mam takiego silnika w swym BMW bo jak bys miał 2,5 litra to bym ci powiedział... a 8) ale jesli chodzi o wydech i zawieszenie to pasuje w 99% bo to w końcu silniki R4 a nie R6...powiem jedno ..kup sobie ksiarzke "sam naprawiam BMW E-36" mi bardzo dużo wyjaśniła w głowie co i jak ..a dużo nie kosztuje i sie opłaca!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 tłumik końcowy jest inny na pewno, ale zawieszenie chyba jeszcze zależy od rodzaju nadwozia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMECEKe36coupe Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dodam że w obu wersjach rodzaj nadwozia to coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 najlepiej spisz sobie numery katalogowe tych części które Cie interesują z m42 i porównaj czy są takie same jak w m43... wejdź na realoem.com albo bmwfans.info i sprawdź czy numery się zgadzają w przypadkach czy nie... tłumik jak mówiłem, możesz sobie darować, bo na pewno nie, ale zawieszenie (przynajmniej tylne) z tego co się patrzyłem z grubsza, to trochę się pokrywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 najlepiej spisz sobie numery katalogowe tych części które Cie interesują z m42 i porównaj czy są takie same jak w m43... wejdź na realoem.com albo bmwfans.info i sprawdź czy numery się zgadzają w przypadkach czy nie... tłumik jak mówiłem, możesz sobie darować, bo na pewno nie, ale zawieszenie (przynajmniej tylne) z tego co się patrzyłem z grubsza, to trochę się pokrywa... kumpel ma e36 z 92 1,8 a mój wujek ma e36 z 97 z 1,6 i mają te same tłumiki końcowe ... może troszkę dziwne ale tłumiki w oryginale tam siedzą . Ja bym próbował rocznikowo i typ nadwozia zgrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 może i teraz mają te same, ale na pewno nie są one takie ja fabryka dała... może pasują i da się wsadzić bez większej (lub w ogóle) rzeźby tłumik z m42 do m43, ale jak już mówiłem TO NIE TAKIE SAME... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMECEKe36coupe Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 To prawda , tłumiki końcowe nie sa takie same. Sprawdziłem jak mi kolega doradził na BMWFANS.INFO. W M42 między końcowym tłumikiem a katem jest jakaś puszka - element nr 1 http://bmwfans.info/original/E36/Cou/318is-M42/ECE/L/M/1993/09/mg-18/ill-18_0212/ w m43 tego elementu nie ma http://bmwfans.info/original/E36/Cou/316i-M43/ECE/L/M/1993/10/mg-18/ill-18_0226/ nie wiem teraz czy to sie zmieści do M43 , aha i katalizator tez wygląda inaczej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi