simon77 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Cześć.Mam pytanie,czy ktoś wie czy można wyregulować tylne pasy bezpieczeństwa w e36?Wożę tam fotelik dla dziecka i pasy nie trzymają go sztywno.Czy wymienić pasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 jesli pasy nie dzialaj prawidlowo (o regulacji nie slyszalem) to po pierwsze sprawdz czy wszystkie srubki sa na miejscu i ogonie czy wszystko sie trzyma kupy. jesli tak to sa dwie - podjedz do aso albo do kogos kto wie wiecej w temacie lub wymien najlepiej na nowe - w koncu mowimy tutaj o bezpieczenstwie dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan83 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 najlepiej woź fotelik z przodu - oczywiście tyłem do kier jazdy.. :wink: a u mnie też nie ma regulacji pasów z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raddar Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 A mnie tylne pasy zacinają się, musze delikatnie, powoli i z wyczuciem je ciągnąć by móc naciągnąć do odpowiedniej długości, choć ostatnio i to już nie pomaga. Często składam tylną kanape i rozkładam, może przez to one się zacinają, wczesniej śmigały normalnie, odkąd woże syna do szkoły to teraz utrapienie. Jak na pasy to troche zbyt delikatny mechanizm mają w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon77 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 U mnie pasy są za luźne fotelik lata na wszystkie strony chociaż jest przypięty w trzech miejscach jak każe producent.Nie wiem może do BMW są jakieś modele fotelików które lepiej pasują?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 mnie w e46 pasy od pasażera się zacinają i tak jak kolega 2 posty wyżej napisał delikatnie muszę je wyciągać-może to napinacz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi55 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 W e39 bez problemu idzie pod warunkiem powolnego naciągania ich. Można z przodu wozić tak jak Kajetan83 pisze ale pod warunkiem że nie masz poduszki z przodu lub masz możliwość jej odłączenia. Co do Twojego przypadku to może autko dzwonka miało i napinacz poszedł. Próbowałeś z obu stron na tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 jak napinacz pójdzie to sie pas chyba ani nie napnie przy hamowaniu, ani nie zroluje...tak po mojemu. ja myślę,że większość problemów jest związana z tym, że mechanizm też sie wyrabia i dlatego mogą pojawić się problemy. ciągłe napinanie, szarpanie etc. nic nie jest wieczne... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi