beryl Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 jaka instalacja i jak się sprawuje silnik na niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan83 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 ja mam "E34-24V-2L" i gaz sekwencyjny spala ok 12L miasto , 9-10L trasa oczywiście jazda spokojna, a ogólnie jestem zadowolony 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Kajetan83, ale Ty masz M50. Ja miałem w E34 M20B20,miałem zwykły gaz (II generacja-tak to się zwie?) i były z nia problemy dopóki nie zmieniłem: świec,przewodów WN,kopułki aparatu,fitrów. Stara instalacja,lekko wypalone gniazda zaworowe i strzały w kolektor gotowe. Paliła od 9l w trasie do 17 na miejscu. Alu 17cali,opony 255. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 E34-Patryk, obawialem sie w M20B20 strzalow bo kazdy o nich mowi, a u mnie jeszcze NIGDY nie strzelilo a instalacje mam 2gen , tak jak Ty, ze sie przelacza przy ok 2,0tys. obr. Co do spalania to zimą, w miescie (od domu do szkoly ok 5km-nawet sie dobrze nie zagrzeje - kreska jest na pozycji 1/3 wskaznika temperatury) spala 15litrow gazu. wg mnie nie ma tragedii. latem spalanie spadnie, poza miastem również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Jak będziesz się toczył np.na dwójce tak ok.1000-1200obr. depnij tak nagle po gazie,jak ją zdławi to pewnie kichnie. Mi strzelała przy takich gwałtownych ruchach gazem,albo jak ją zdławiło,przy dużych obciążeniach. Po zmianie tych rzeczy co pisałem było zupełnie inaczej,ale i tak zdarzały się kichnięcia. Nic tylko się cieszyć skoro nie strzela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Znajomy ma M20B25 na gazie z ręcznym przełączaniem - nigdy nie słyszałem, żeby "strzelał" :shock: . Wiadomo, ta generacja gazu jest wrażliwa na świece, kable WN, filtry, kopułki, itp. co wiąże się z częstszymi ich wymianami - co do spalania to miasto 15-16, trasa ok 10 bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Znajomy ma M20B25 na gazie z ręcznym przełączaniem to znaczy "na śrubkę" czy II gen. z krokowym? bo w II gen też można ręcznie przełączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 "na śrubkę" bez krokowego - najprostsza <bmw_3> jak jest dobrze założona i jak się będzie wszystkiego pilnować, to nie ma prawa nic strzelać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ja mam m20b20 i mam sekwencję OMVL która spisuje się znakomicie. Początkowo regulacje, ale potem to tylko przyjemność z jazdy i ŻADNYCH strzałów. Przejechałem "na gazie" ok 30tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 bmw strzela głownie jezeli ma wypalone gniazda zaworowe od gazu , na benzynie nie ma opcji wypalić gniazd jedynie może wypalić gniazda jeżeli ustawimy za małe przerwy na popychaczach ( jedynie na mechanicznym rozrządzie ) , hydrauliczny .... przeważnie m40 oraz m50 podatne na strzał w dolot przy niskich temperaturach lub przy złym oleju w silniku , dopiero po rozgrzaniu silnika ryzyko maleje . Mam 1gen gazu pół zautomatyzowaną , założoną przez siebie - zero strzałów w dolot , zero przydławień , jedynie wachanie obrotów na wolnych obrotach , spowodowane długą drogą mixera do kolektora , nie duży spadek mocy , ciągłe spalanie , nie zależne od pałowania - około 13 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi