Dres86 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam!!! Prosił bym o pomoc w takim temacie: lewy wąż który prowadzi wode od głowicy do chłodnicy jest zimny czy to może by wina termostatu??? Dodam jeczcze ze moja Bunia wogóle się nie gzreje, temperatura trzyma się na środku nie wyrzuca wody i ogrzewanie w kabinie jest wzorowe... Pozatym mój mechanik odpoweietrzał ją już 2 razy, powietrza nigdzie nie ma a lewy wąż i chłodnica są zimne aha około 10 miesięcy temu była założona nowa chłodnica visco i termostat... Więc o co chodzi?? pytanie_bmw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 widzialem podobny przypadek okazalo sie ze pompa wody jest do wymiany ale jezeli to tez wyklucza cie to jednak sprobowalbym autko dobrze odpowietrzyc i przyjrzalbym sie termostatowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dres86 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Spróbuje jeszcze dokładnie przejrzec termostat i jeszcze raz odpowietrzyc jak to nie pomoże to chyba wzme się za tą pompe wodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam!!! Prosił bym o pomoc w takim temacie: lewy wąż który prowadzi wode od głowicy do chłodnicy jest zimny czy to może by wina termostatu??? Dodam jeczcze ze moja Bunia wogóle się nie gzreje, temperatura trzyma się na środku nie wyrzuca wody i ogrzewanie w kabinie jest wzorowe... Pozatym mój mechanik odpoweietrzał ją już 2 razy, powietrza nigdzie nie ma a lewy wąż i chłodnica są zimne aha około 10 miesięcy temu była założona nowa chłodnica visco i termostat... Więc o co chodzi?? pytanie_bmw ? powiem ci tak,jesli ogrzewanie grzeje goracym powietrzem i sie nie grzeje to odpowietrzony jest. jak chcesz to wylacz ogrzewanie i trzymaj jakies np.2,5 tys obrotow przez powiedzmy 15minut,jak juz sie zagrzeje silnik.wtedy powinien sie otworzyc, ale i tak napewno jest sprawny termostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dres86 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 No więc po rozebraniu terostatu okazało się że w gorącej wodzie wogóle się nie otwiera dopiero po gotowaniu go ok.3min we wrzątku lekko się otworzył (mechanik powiedział że do niczego się nie nadaje) dzisiaj zaloże nowy termostat, zobaczymy jaki będzie efekt <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi