Forest Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Robił juz ktoś z was coś takiego?Interesuje mnie sposób polerowania kloszy plastikowych bo takie mam w Beatce.Pozdro [ Dodano: 3 Grudzień 08, 10:32 ] Znalazłem coś takiego na zaprzyjaźnionym forum... http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=28476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 ja u siebie, montując ringi CCFL, porządnie wyszorowałem klosze od wewnątrz preparatem takim do czyszczenia rożnych powierzchni kuchennych i trochę"przejrzały" i mam wrażenie, że jakby mnie brud się na nich osadzał, chociaż to ostatnie to siła sugestii może mnie ponosi, ale efekt ogólnie nie był zły. Tylko, nie wiam jak to jest w przypadku e46 po lifcie z reflektorami. Trochę dowiadywałem się przy okazji sposobu montażu ringów, i gdzieś przeczytałem że właśnie w poliftowych sprawa ściągnięcia klosza jest nieco bardziej skomplikowana ze względu na to że któryś element lampy jest klejony-czego nie było przed liftem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Moje tez by się przydało lekko spolerować, bo ringi odbijają się w kloszu - tylko teraz pytanie, czy jak ja mam przyciemnione te szybki plastikowe, to nic im sie nie stanie - gdzie jast warstwa przyciemniona , czy to cały plastik jest taki ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Wiem jedno, jeśli maszynowo to chcecie robić to trzeba uważać aby nie przytopić klosza :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 normalnie polerujesz papierami wodnymi 1500,2000,2500 potem dajesz pastę polerką może być sonax i efekt jest super. ale tylko jak masz plastikowe klosze inaczej raczej nie zobaczysz. Dobrze domyjesz klosze w zmywarce happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 ale chodzi mi , ze one sa przyciemnione - czy to jest cały taki plastik, czy warstwa tylko na wierzchu? jutro odbieram od lakiernika wiec sie przyjrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 tego niestety nie wiem.. wydaje mi się ,że jeżeli fabrycznie są ciemne to cały materiał jest ciemny a nie warstwa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Chcę odgrzać temat z tym polerowaniem. Klosze wyglądają jak po piaskowaniu, obawiam się przedobrzenia przy polerowaniu mechanicznym. Może ktoś zna bardziej subtelną ale też i skuteczną metodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Chcę odgrzać temat z tym polerowaniem. Klosze wyglądają jak po piaskowaniu, obawiam się przedobrzenia przy polerowaniu mechanicznym. Może ktoś zna bardziej subtelną ale też i skuteczną metodę? Tak jak było napisane , papiery wodne 1500 ,2000 , 2500 potem pasta polerska i są jak nowe , całość można zrobić nie demontując lamp ale zapewniam Cię że tysiąc razy lepiej i wygodniej będzie je zdemontować , ręcznie zrobisz to bez najmniejszego problemu , maszyna nie jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Często reflektory od wewnątrz sa zajechane, dalem do zakladu 200zl i bez porownania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Mam nadzieję, że nie wydrapię dziur :-) Tnx za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEKSU Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Sorki ,ale czy mozliwe jest zrobienie tego w e34 na szklanych koloszach ,jakies takie zółte sa i wogole do niczego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 pewnie że możliwe.....znajdą sie magicy....ale ponoć nie poleruje sie szklanych kloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 w e34 jeśli pominiemy YH lub YB to takie przyżółcenie to osad na odbłyśniku lub jego przegrzanie,brudna soczewka i klosz wewnątrz. Da się wyczyścić bez większego problemu a reflektor odzyska blask chyba ze jest już masakrycznie wypiaskowany klosz z zewnątrz. Jeśli chodzi o polerowanie klosza od zewnątrz to nie polecam.Efekt jest niewielki,wymaga dużej cierpliwości a i jest dość ryzykowny jeśli chodzi o refleksy już na poziomie szkła. To tak jak polerowanie przedniej szyby w bezpośrednim polu widzenia kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi