MARCO Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Wiecie co aż wstyd sie przyznać ale nie wiem gdzie w mojej emce jest jakiś zbiorniczek gdzie bym mógł dolać płyny hamulcowego. mam problem z kontrolką od klocków hamulcowych. Zapaliłą sie jak po jakimś czasie zgasła i dziś znów sie zapaliłą. Mam E-39 w TDS ..... Dzieki za pomoc i rady:) pozdrawiam Wszystkich klubowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Tu jest schemat mam nadzieje ze bedzie łatwiej to zlokalizowac :wink: schemat 1 schemat 2 Według tego co jest na tych schematach zbiorniczek płynu jest bezposrednio przy pompie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 wielkie dzieki.. Pozdrawiam <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 a może poprostu juz się zużyły :wink: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Sprawdź najpierw klocki hamulcowe, bo jak dolejesz płynu, a okaże się, że klocki są do wymiany, to podczas cofania tłoczków w zaciskach płyn który dolałeś wyleje się ze zbiorniczka i zrobi się niezły syf w okolicach pompy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 24 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 jak w dobrym zwyczaju sie przyjeło opisuje co było:) otóż klocki hamulcow już wymieniłem jakiś czas temu, tarcze oczywiście też a usterka to faktycznie za mało płynu w ukłądzie hamulcowym. Jesłi ktoś bedzie szukał zbiorniczka i serwa to oświadczam ze w TDS E-39 jest to pod filtrem nagrzewnicy z prawej strony:) dośc cieżko było to ustalić bo trzeba odkręcić filtr..... Pozdrawiam Wszytkich..... <bmw_2> <bmw_2> <bmw_2> <bmw_2> <bmw_2> <bmw_2> <bmw_2> <bmw_2\ MAM NADZIEJE ŻE WYBIORE SIE W NAJBLIŻSZYM CZASIE NA ZLOT I WTEBY BEDZIE OKAZJA POZNAĆ SIE OSOBIŚCIE!!! bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 zbiornik jest pod lewym mikrofiltrem.(obudową mikrofiltra)czyli pod filtrem kabinowym strona kierowcy. tylko nie lej maximum jak masz zuzyte tarcze lub klocki. przed dolaniem warto by sprawdzic w jakims warsztacie zawartosc wody w plynie hamulcowym. wiekszosc plynow hamulcowych wymienia sie co dwa lata a niektore wiecej wytrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi