Nx_sz Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam tak jak w temacie moze ktos wie jak odłaczyc tylne hamulce w bmw e36?? Dzieki za wszystkie wskazówki Pozdrawiam Nx_Sz <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 A po co taki zabieg??To mialoby byc trwale odciecie hamulców czy zalezne od woli kierowcy w danej chwili? W aucie seryjnym i używanym na codzień to ryzykowne a jak w aucie do zabawy to elektrozawór by sie przydal tylko w dobrym odcinku ukladu hamulcowego tak by odcial żądane hamulce i z odcietego ukladu mogł jednoczesnie odpuścić cisnienie w razie gdyby ktos wlaczył elektrozawor podczas hamowania normalnego na 4 kola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Na środku auta z tyłu,jak jest zbiornik paliwa,jest wnęka w której idzie wał napędowy,tam na ściance jest zamocowany taki trójnik z którego idą dwa przewody na obydwa koła. Jeśli tam zaślepisz tył nie będzie hamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 A po co taki zabieg??... pewnie ma to związek z paleniem gumy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 W sumie to możesz też przy każdym z kół odkręcić przewody,zaślepić i już. A tak poważnie to chcesz palić kapcia,czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 gume w miejscu sie pali na hamulcu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 tak tak i tylko patrzec jak sie rozwala klocki i tarcze nie nie to odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 a ile procent tył hamuje może z 20%, więc jeżeli przy paleniu gumy wciskamy hamulec to jak najbardziej jest to zdrowe wyrównuja sie klocki i tarcze ponieważ tył w jeżdzie codziennej wogóle praktyczne nie jest używany-mówie o jeżdzie miejskiej, ja przy silnik z mniejsza pojemnoscia dużo używałem hamulca przy tym również i wogóle nie zauważyłem żeby klocki na tylniej osi szybciej sie zużywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Panowie palońsko było bez odcinania hamulcy obrobie filmik to wstawie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Jeśli to do tego to faktycznie szkoda zachodu z odłączaniem. 2.5 litra pali normalnie bez żadnych kombinacji z hamulcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 E34-Patryk, ale kolega pytal o hamulce w E36, ale nie powiedzial z jakim silnikiem bo 2.5 to on ma, ale w e30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 e36 silnik 2.5 24v dała rade nawet i na hamulcach [ Dodano: 1 Grudzień 08, 08:06 ] a swojej tak nie katuje no moze czasem <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a mi nie chce palic kapcia na hamulcach..za mocno trzymają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 to nie wciskaj tak mcno pedalu... tylko troszke zeby przod zalapal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Miałem o to samo się pytać (Jak odłączyć hamulce tył) ale ciągle zapominałem a teraz już wiem A nie spalą się klocki jak na wciśniętym hamulcu (nie odłączonym tylnym) zamielimy się oponami ? Aż tak słabo hamuje tył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Aż tak słabo hamuje tył ? Nie,tylko pedału nie wciskasz na max.Jak pisali wcześniej-lekko,a gaz mocniej-wtedy przecież "power" jest większy niż siła hamowania. A straty w hamulcach-wiadomo ze są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 A jutro to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denis4411 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 witam mam e36 1,8i 113km. przez chamulce wcale nie mogę palić gumy. na poczotku prubowałem na asfalcie ale zdychał od razu. potem chciałem go wyczuć na mokrej trawie. na trawie wsadzałem 4 bieg i bez chamulca szła do odcięcia. na pierwszym biegu na trawie z chamulcem słychać tylko jęk i nie idzie za bardzo:cry: jak już puszczam powoli chamulec to ma coraz lżej ale już zaczyna ruszać. może to przez abs. Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi