zabafilip Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam, Kto zna dobry sposób na pozbycie się anty kradzieżowych śrub z kół? Jestem w dość stresowej sytuacji bo zima szaleje :evil: a ja kół na zimówki zmienić nie mogę. Auto kupiłem z zachodu, klucza nie było. Dzięki za wszelkie pomocne opinie. Pozdrawiam <bmw_1> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 no ja miałem z kumplem taki przypadek ze zgubilismy złodziejke no i co pozostało nam wziosc przecinak duzy młot i walic w nia puki nie pusci z góry ci mówie ze jak chcesz przyspawywac nakretke do sruby to odradzam kazda sie obetnie i pusci. MŁOT I PRZECINAK najlepsze wyjście my tak 4 koła robiliśmy Pozdrawiam <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Tylko ja mam alusy do śrub nie ma bezpośredniego dojścia... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloq Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Kiedys zgubiłem złodziejkę do moich alusów i pierwsze co to pojechałem do ASO panowie wyciągneli kilkadziesiąt złodziejek i szukańsko, ale po chwili kluczyk zapasowy juz miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 w sytuacji jaka masz to tak malo drastycznie to sprobuj nawiercic otwor we lbie sruby i wkrecic w ten otwor specjalna koncowke zakleszczajaca (lewy gwint). Nie pamietam jak takie koncowki sie nazywaja ale sa specjalnie do takich sytuacji jak urwanie lbow srob wiec u ciebie tez daloby rade.Mechanicy w warsztatach napewno maja takie koncowki.Proby scinania lba sruby moga skonczyc sie zle dla felgi alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 hehe ja miałem taka sytuacje w matizie rodziców złapałem kapcia chce odkrecaćkoło a tu śróba i lapa nic nie mogłem zrobić bo ta nakłądka sie gdzieśzgubiła, wróciłem do domu na lawecie z oleśnicy kur** i w ASO rozwiercali śróby żeby sie pozbyć tych jeb*** zabezpieczeń życze powodzenia <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Tak jak piszepabloq, jeśli miałeś ori śruby (tego pewnie nie wiesz) jedziesz do ASO i oni mają zestaw do takich właśnie przypadków. Każdą jedną mierzą po kolei i jak trafią to masz po problemie, możesz zamówić/kupić taką końcówkę, a koszt to groszowa sprawa. Jeśli to nie ori i serwis nie pomoże to próbuj na większych wulkanizacjach. sprobuj nawiercic otwor we lbie sruby i wkrecic w ten otwor specjalna koncowke zakleszczajaca (lewy gwint). To muszą końcówki z bardzo dobrego materiału bo inaczej nie pociągną, nie made in Tesco :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Podjechałem do wulkanizacji, koleś powiedział, że ma taką końcówkę... poszperał i włola Śrubki odkręcone Dostał 8 zł na piwko <bmw_1> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Hehe,to poszalałeś. 8zł. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi