123mlody Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam. Mam taki problem, zatankowałem GAZU na "nieodpowiedniej stacji";/. Auto strzeliło kilka razy na gazie, po czym mam duzo wyzsze oboty na benzynie okolo 1100obr./min. Przepływka sprawdzona, rozebrałem ją poczyścilem klapa chodzi płynnie, kolega ma też taką Beemke i jemu na OBC pokazuje 1,5l/h na wolnych obrotach, mi za to pokazuje około 7l/h . Nie wiem co już może być pomocy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek666 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 ...podpięcie pod komp pomoże, jak przepływka jest fposzo i dolot cały...domyslam się, że masz instalkę II generacji... pytanie_bmw ...niestety do BMW montuje się (jeżeli już...) tylko IV generację...a jak ktoś twierdzi inaczej to jest w błędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Proponuję sprawdzić dobrze dolot. Najprawdopodobniej spadła lub pękła guma co jest częstym skutkiem strzału. Jak nic nie widać to uruchom silnik i z psikaj samostartem, w miejscu gdzie psikasz a silnik przygasa masz nieszczelność :!: Za nieszczelnym dolotem (lewe powietrze) idą błędne wskazania kompa :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi