Light03 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 zastanawiam sie nad kupnem i nie wiem czy zakupić je teraz czy wstrzymać sie i kupić na wiosne bo z tego co zauważyłem więcej okazji czy ogłoszeń jest na wiosne :roll: interesuje mnie e46 w sedanie co sądzicie? w nowym roku auto będzie teoretycznie starsze o rok niz teraz i może tańsze dlatego? proszę o wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 zawsze tak jest, że wiosną jest większy ruch na rynku aut używanych, niż jesienią - także na wiosnę będziesz miał większy wybór... z drugiej strony zależy do czego i jak bardzo Ci jest potrzebne auto, bo jeśli masz się męczyć bez auta do wiosny, to lepiej poszukać czegoś teraz... no i najważniejsze to szukać bez narzuconych sobie ram czasowych, że np. "do końca miesiąca MUSZE kupić", lepiej chwile poczekać, niż kupić szajs i potem żałować... co do spadku wartości aut, to e46 już też parę latek ma (zależy jakie roczniki Cie interesują) i o ile różnica 6 czy 7 lat jeszcze może mieć wpływ na cenę, to czy 10 czy 11 już niewielki... i patrzeć się na to co się liczy - czyli stan, a nie rocznik, bo lepiej kupić starsze auto a zadbane, niż nowsze a bardziej "zużyte"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan83 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja uważam że wybór aut używanych w tej chwili w Polsce jest tak duży że nie ma co czekać tylko faktycznie zastanowić się i nie kupować pierwsze lepsze no i wiadomo uwaga na okazje 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi