baryPL Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam otóż nie mam sprzęgła sprawdziłem poziom płynu hamulcowego jest ok , przez ostatnie 2 tygodnie sprzęgło się ślizgało , ostatnio rano wsiadłem do auta odpaliłem wciskam sprzęgło i jakby nic nie było nie można wrzucić biegu , Czy może to być powodem tarczy bądź docisku ? Czy jakaś nieszczelność znalazłem tą pompkę od sprzęgła przy skrzyni tylko nie wiem jak sprawdzić czy działa . Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 na tej pompce powinien byc odpowietrznik niech ktos wsiadzie do auta i pompuje hamulcem a ty go odkrec i zobacz czy leci plyn,chodz watpie zeby to byla przyczyna.Prawdopodobnie posypalo ci sie sprzeglo kolego mialem podobnie tyle ze nie w bmw a w nissanie koszt sprzegla komplet do silnika m40 w granicach 400zl kpl.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Sprawdzałem podobne tylko koleś wciskał pedał sprzęgła zamiast hamulca i z tego odpowietrznika nic nie leciało , sprzęglo chodzi jak piórko wystarczy polożyć delikatnie nogę a wpada w podłogę, ale odbija do swojej pierwotnej pozycji, oczywiście na odpalonym silniku biegu nie da się wrzucić , zaraz pójdę sprawdzić te opcje z hamulcem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 z tego odpowietrznika nic nie leciało Spróbuj odkręcić odpowietrznik i dmuchnij w zbiorniczek płynu hamulcowego (wiem że to nie smaczne) powinno coś polecieć. Płyn musi wyciekać z tego siłownika, jeśli nie wypływa to albo poziom płynu jest za niski, albo siłownik ma już zużyte gumki i przepuszczają co powoduje że nie ma sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 wiec podejrzewam tarcze sprzegla moze lozysko sie rozlecialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 właśnie mi też wydaje się że to ten siłownik Jak go wymienić da radę bez kanału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 kanal by ci sie przydal,jednak dalej obstawiam sprzeglo ale daj znac jak juz bedziesz wiedzial co to za przyczyna sam jestem ciekawy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 ok na pewno napiszę i dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi