DUCHU 77 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 mam pytanie odnośnie automatycznej skrzyni biegów, jak jest z przełącznikiem trybu pracy zima (*) można jeździć całą zimę czy tylko w ekstremalnych warunkach, czy wiąże się to z większym zużyciem paliwa, kture i tak już jest wysokie ok 12l on w mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 jak dobrze pamietam to w tym trybie auto rusza z "dwojki"... ale nie wiem czy to koniec zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Zalezy jeszcze z ktorego roku masz tego touringa (szkrzynia 4 lub 5) zgadza sie tazunio, auto uzywa wtedy biegow 2-5 (2-4) w pozycji D tak aby nie zrywac przyczepnosci na sliskiej nawierzchni. w pozycjach 2-4 zostaje utrzymywany bieg na ktorym jedziemy (nie ma redukcji). a propos spalania, nie zauwazylem roznicy gdyz uzywam trybu zimowego tylko wtedy gdy jest naprawde slisko, zreszta sam mozesz sie przekonac o dzialaniu trybow. Ja przekonalem sie przez przypadek, gdy jadac na zakrecie w zimie, poczulem ze kuferek mi zaczyna uciekac - wtedy zalaczylem zime i wszystko sie uspokoilo:) jeszcze jedno co do spalania - przpuszczam ze moze byc roznica w spalaniu, gdy auto rusza z 2 silnik jest bardziej obciazony i zamulony, wiec po kilku takich startach spodziewlbym sie spalania rzedu 14-16l. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 "powymyślali te durackie automaty bo siły w ręcach nie mieli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi