boju21 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 witam serdecznie kolegów z forum mam małe pytanko co moze by przyczyna ze jak w mojej e320 vanos silnik jest odpalony i juz dawno temperatura pokazuje normalnie czyli wskazówka jest w pionie to i tak powietrze w kabinie nie leci ciepłe dopiero jak jest samochód jest w ruchu to jest oki troszke mnie to drazni bo idzie zmarznąc w korku np.;. czy to normalne???czy ciepłe powietrze powinno leciec cały czas??i mam jeszcze problem z panelem ogrzewania chyba to jego wina ze nie mozna właczyc ogrzewania troszke na szybe i troszke na twarz tylko odrazu sie przełacza albo na to albo na to..prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Na twarz masz tylko zimne powietrze to normalne,na szybę i nogi ma być ciepłe czy stoisz czy jedziesz jeśli wskazówka pokazuje że motor jest ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 nie wiem patryk czy do konca masz racje u mnie wali goracem w e36 320i jak ustawie nadmuch na twarz podejrzewam ze przyczyna jest inna,ale moze ja sie myle moze moje <bmw> jest inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Patryk ma racje - na twarz jest tylko zimne, przynajmniej w e36... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 w e34 tez w myśl zasady chłodny umysł cieple nogi niby ma poprawiac koncentracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 w e34 tez w myśl zasady chłodny umysł cieple nogi niby ma poprawiac koncentracje oj to zależy , miałem wcześniejsze e34 z zwykłym dwustrefowym nawiewem to z środkowej kratki szło zimne powietrze .. Obecnie mam z klimą i ze śrtodkowej kratki leci ciepło to zalezy , jaki typ dmuchawy ... jest bodajże 3 rodzaje ... bosh , siemens , i coś na b ... nie pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boju21 Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 ale jak normalnie autko sie porusza to leci ciepłe powietrze z kazdej kratki a nie wiecie jaka moze byc przyczyna tego ze nie moge ustawic podzielonego ciepła??np.troszke na twarz i troszke na szybe tylko odrazu mi sie przełaczy na to lub na to..wkurza mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Ja mam tak samo. Można podzielić nogi trochę,szyba trochę,ale szyba trochę,twarz trochę nie. Wg,mnie właśnie dlatego że na twarz idzie zimne. W prawo jak przekręcasz regulację to od razu wskakuje na twarz i do tego zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 moze rzeczywiscie jest kilka rodzajow dmuchaw u mnie na bank jak ustawie na cieple powietzre to dmucha cieplo w kazdej pozycij ne wiem cy to ma znaczenie mam klime pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angel Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Czytam i czytam i tak się zastanawiam, czy ja mam jakieś inne auto? mam e36 z klimą i też miałem takie dziwadła jak moi przedmówcy. dałem do dobrego magika i... Jak ustawisz ciepłe na szybę i nogi - to dmucha ciepłym tylko na szybę i nogi oraz na boki na boczne szyby. jak ustawisz zimne- to tak jak poprzednio - zimne na szybę i nogi oraz na boki. środkowe nawiewy są sterowane oddzielnie, pokrętłem pod środkowym nawiewem. on daje ciepłe lub zimne powietrze na środkowe nawiewy ( na kierowcę i pasażera). mogę ustawić tak, że na szybę i nogi wali ciepło, a na głowę kierowcy i pasażera zimno. można też puścić ciepłe na głowę - jak sobie stryjenka życzy. można też na nogi i szybę puścić zimne a na głowę ciepłe. do woli. mozna też na nogi i szybę puścić ciepłe i na środkowym kółku też puścić ciepłe, a klimę nastawić na odpowiednią temperaturę i ... tylko jechać i upajać się jazdą. automatyka pilnuje, aby w całym autku była temperaturka jaką się chce. pozdrawiam. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Z klimą jest inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angel Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Z klimą jest inna historia. jaka? ja też mam klimę i mam tak jak napisałem. pozdro <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Dokładnie o tym piszę. Ja nie mam i mam tylko zimne na twarz. W E34 też nie miałem i było tak samo,tylko zimne na twarz. boju21 nie pisał,że ma klimę,więc raczej jest ok jak jest. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angel Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 ale jak normalnie autko sie porusza to leci ciepłe powietrze z kazdej kratki a nie wiecie jaka moze byc przyczyna tego ze nie moge ustawic podzielonego ciepła??np.troszke na twarz i troszke na szybe tylko odrazu mi sie przełaczy na to lub na to..wkurza mnie to sorki Panowie. zapomniałem dodać, że pod środkową kratką mam pokrętło od otwarcia i zamkniecia kratki oraz dodatkowe pokrętło ciepło - zimno. i tym właśnie pokrętłem reguluję sobie jakie powietrze chcę mieć na środkowych nawiewach. Dziś sprawdzałem w instrukcji i zobaczyłem, że nie wszystkie modele miały te środkowe pokrętło od ogrzewania lub chłodzenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi