misieqmonster Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 czesto zapala mi sie w moim tds-ie kontrolka od wtrysku-samochod slabnie, czasami wogole przestaje dobrze ciagnac, zdarza sie ze pomimo ze nie wyswietla sie zaden blad to auto nie chce jechac. jakie moga byc problemy z tym silnikiem w moim tds-ie-pomozcie koledzy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 miałem ten sam przypadek, najpierw szpece kazali mi wymienić filtr paliwa wymieniłem i na jakiś czas był spokój, ale problem się powtórzył na kompie nic nie wykazało, no i wreszcie szpec od tds kazał wymienić wtrysk z kabelkiem a powinien być jako czwarty wkręcony i problem znikną. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 kolego bo ja też mam e34 TDS w automacie i mam podobny problem co opisujesz.mam coś takiego, że jak jadę i nagle mu depnę to silnik albo pracuje cicho i auto się fajnie zbiera, albo jest tak jakby stukały zawory i samochód traci moc,robi się straszny muł.mógłbyś opisać co tobie dokładnie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 dokładnie tak jak opisałeś, raz na jakiś czas ja mu depa a kontrolka od wtrysku się zapalła i odgłos stukających zaworów, mechanik mówił że to odgłos wtrysków bo nie dostawały swojej dawki paliwa i pracowały jak na sucho, tak jak pisałem wyżej wymieniłem najpierw filtr paliwa, a później wtrysk z kabelkiem i wszystko wróciło do normy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 kolego a powiedz mi miałeś może jeszcze coś takiego że jak stanąłeś na światłach,no po prostu jak stanąłeś to falował ci na obrotach.powiedz mi jeszcze ten wtrysk z kabelkiem kupowałeś nowy,używany czy może zamiennik.ile za niego płaciłeś.z góry dziękuje za pomoc <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 nie w moim przypadku nie było problemu z wolnymi obrotami, lub z nierówną pracą, a wtrysk kupiłem używany za 250zł na allegro tylko z gwarancją rozruchową na 14 dni. A jeśli ci falują obroty to obawiam się pompy wtryskowej sprawdz to.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 dziękuje bardzo i pozdrawiam bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi