sulek Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Mam pytanie odnośnie podgrzewania lusterek w E36 z climatronikiem oraz podgrzewaniem przedniej szyby. 1) Jak włącza się podgrzewanie lusterek, gdy nacisnę przycisk podgrzewania tylnej szyby czy może grzeją cały czas, czy może jeszcze inaczej. 2) Gdy naciskam podgrzewanie przedniej szyby na panelu Climatronik to włącza się nawiew na szybę w największej prędkości, gdy zmniejszam to automatycznie wyłącza się nawiew na szybę. Czy tak ma być, bo chciałbym sobie włączyć nawiew na szybę na połowę kresek a nie na full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 lusterek się nie włącza - maty same je grzeją gdy odpalisz silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Czy w takim panelu z Climatronic lusterka powinny grzać przez cały czas, nawet w lato??? A gdy du szkła lusterka są podłączone z dwa kabelki to do podgrzewania czy czegoś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonn7 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 lusterka grzeja z po wlaczeniu grzani tylnej szyby a nawiew na przednia szybe masz okey on tak dziala pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Też tak słyszałem, że lusterka powinny grzać, wtedy gdy włączy się podgrzewanie tylnej szyby. Bo mi nie grzeją a powinny, a będę robił elektrykę i muszę powiedzieć mechanikowi jak ma włączać się grzanie lusterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 panel klimatronic masz sprawny ok, a lusterka powinny grzać razem z tylną szybą tak jak pisali powyżej, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 To nie wiem już jak jest bo mam w domu e36 i e46 w climatronicu i lusterka grzeją bez włączania ogrzewania tylnej szyby, nawet w lecie przy 30 stopniach na plusie. A co do nawiewu na przednią szybę to wieje na full ciepłym powietrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Chociaż mój znajomy ma tak jak piszą niektórzy, że lusterka grzeją cały czas, nawet w lato. Podłącze sobie pod tylna szybę, po co maty mają się męczyć nawet w lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Nie mam klimy ale lustra grzeją mi się cały czas przy włączonym zapłonie... Ale tak jak piszesz, podłączenie pod grzanie tylnej szyby ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Sztab inżynierów pracował nad pewnymi rozwiązaniami w naszych autach-NIE starajcie się być od nich mądrzejsi(potem bzdurne posty"pomocy coś z elektryką itd." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Dobrze, ale niektórzy mają lusterka z tylną szyba a niektórzy grzeją cały rok, więc gdzie leży prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 poprzednio miałem e-36 1.8 TDS z roku 1996 i lusterka grzały tylko z tylnią szybą, teraz mam e-34 i też lusterka grzeją tylko z tylną szybą, oczywiście w obu przypadkach nie grzeją cały czas tylko po jakiejś chwili się wyłącz automatycznie na zasadzie chyba termostau lub coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Ja pewnie będę je włączał i wyłączał razem z tylna szybą, dodatkowo podepnę pod to podgrzewane spryskiwacze przedniej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopelllo Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 tez mam climatronic i nawiew przedniej szyby można regulować pierwszym przyciskiem po lewej stronie od góry i wtedy regulujesz nawiew mocą + / - . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 tez mam climatronic i nawiew przedniej szyby można regulować pierwszym przyciskiem po lewej stronie od góry i wtedy regulujesz nawiew mocą + / - . Pierwszy przycisk po lewej od góry to włączanie nawiewu na szybie tak?? I możesz regulować natężenie nawiewu na szybę, tak powinno być, a inni piszą, że nie można, ze włącz się tylko n maxa, czyli tak głupio. Ciekawe, czy mogę to jakoś zmienić, żebym ja też mógł regulować siłę nawiewu na szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Nawiew na przednią szybę który chodzi tylko ciepłym powietrzem i na maxa to prawy przycisk od góry w climatronicu. Z lewej strony jest ustawienie ręczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopelllo Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 można regulować siłę nawiewu na przednią szybą tak jak pisałem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angel Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 tez mam climatronic i nawiew przedniej szyby można regulować pierwszym przyciskiem po lewej stronie od góry i wtedy regulujesz nawiew mocą + / - . Pierwszy przycisk po lewej od góry to włączanie nawiewu na szybie tak?? I możesz regulować natężenie nawiewu na szybę, tak powinno być, a inni piszą, że nie można, ze włącz się tylko n maxa, czyli tak głupio. Ciekawe, czy mogę to jakoś zmienić, żebym ja też mógł regulować siłę nawiewu na szybę Jasne, że możesz. Pierwszy od góry klawisz z prawej strony to nawiew na przednią szybę na maxa. Po co? Zlikwidować rosę, mgłę lub odmrozić jak najszybciej - zależnie od pogody. A przycisk pierwszy od góry z lewej to po prostu nadmuch na szybę, którym możesz sterować do woli przyciskiem +/-. Różnica drobna - suszysz czy przewietrzasz. pozdro <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Jasne, że możesz. Pierwszy od góry klawisz z prawej strony to nawiew na przednią szybę na maxa. Po co? Zlikwidować rosę, mgłę lub odmrozić jak najszybciej - zależnie od pogody. A przycisk pierwszy od góry z lewej to po prostu nadmuch na szybę, którym możesz sterować do woli przyciskiem +/-. Różnica drobna - suszysz czy przewietrzasz. pozdro <bmw_2> Odkryłem nową funkcję w panelu Climatronic, regulowany nawiew na przednia szybę. Wstyd się przyznać do tak błahej klęski, ale lata VW Passata robią swoje, tam Climatronic jest jakby prościej rozwiązany. Czy podgrzewanie tylnej szyby wyłącza się samo po jakimś czasie czy można je włączać i wyłączać tylko za pomocą przycisku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi